Χάος στη Βρετανία: Χιονο-βόμβα παρέλυσε τα πάντα σε πολλές πόλεις

Εξόκειλε φεριμπότ στο Καλαί

Χιονο-βόμβα πλήττει τη Βρετανία προκαλώντας χάος, με πολλά δρομολόγια τραίνων να ακυρώνονται, πτήσεις αεροπλάνων να καθηλώνονται στο έδαφος και τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση, με «ουρές’ οχημάτων που ξεπερνούν και τα 50 μίλια σύμφωνα με την Daily Mirror!     

Οι  έντονες χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα στην έκταση όλου του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως και  τις επόμενες 24 ώρες, οπότε τα προβλήματα λόγω εργάσιμης ημέρας και της προσπάθειας πολλών πολιτών να μεταβούν στην εργασία τους ή να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, αναμένεται να είναι μεγαλύτερα.      

Εκατομμύρια πολίτες ξύπνησαν μέσα σε στρώματα χιονιού έξω από τα από τα σπίτια τους και οι οδηγοί προειδοποιήθηκαν να το σκεφθούν «δύο φορές» πριν επιχειρήσουν να οδηγήσουν τα οχήματά τους.  

 

Χαρακτηριστικό της έντασης της χιονοθύελλας είναι ότι ματαιώθηκαν όλες οι πτήσεις από τα αεροδρόμια του Λόυτον και του Μπερμιογχαμ, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία μέχρι και σε γραμμές του μετρό στο Λονδίνο λόγω συσσώρευσης του χιονιού!     

Στο Σένιμπριτζ της Ουαλίας το χιόνι έφτανε τα 28 εκατοστά και στο Χάι Γουάικομπ, έξω ακριβώς από το Λονδίνο, τα 12.

Στην άλλη πλευρά της Μάγχης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  ένα φεριμπότ που μετέφερε περισσότερους από 300 επιβάτες εξόκειλε σήμερα το μεσημέρι, στο λιμάνι του Καλαί (από όπου διεξάγεται η θαλάσσια συγκοινωνία με τη Βρετανία), χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Η περιφέρεια του Πα ντε Καλαί, που έχει τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό καθώς αναμένεται ένα κύμα κακοκαιρίας με σφοδρούς ανέμους να πλήξει την περιοχή, ανέφερε ότι λόγω του ναυτικού ατυχήματος έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των φεριμπότ από το Καλαί για τη Βρετανία.

"Το πλοίο είναι σταθερό", πρόσθεσε η περιφέρεια. Δύο ρυμουλκά σκάφη προσπαθούν να το επαναφέρουν αλλά αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στο έργο τους, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο.

Οι άνεμοι στην περιοχή φτάνουν σε ταχύτητα τα 90-110 χιλιόμετρα.

Photos: AP Images   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top