Το μπριζολάδικο ενός Έλληνα αγαπημένο στέκι των γκάνγκστερ της Νέας Υόρκης και αστεριών του Broadway

Μια ιστορία 90 χρόνων

Ο Έλληνας εστιάτορας Dean Poll έχει κάνει αρκετή δουλειά για να αποκαλύψει την ιστορία πίσω από το «Gallaghers», το 90 χρόνων «steakhouse», το οποίο κάποτε αποτελούσε στέκι για γκάνγκστερς και αστέρια του Broadway.

Αυτό αναφέρει ο James Barron της New York Times σε άρθρο με τίτλο «The Search for History in a Runyonesque Enclave».

Το «Gallaghers» βρίσκεται επί της 52ης Οδού μεταξύ της 8ης Λεωφόρου και της Λεωφόρου  Broadway. Eίναι παρακείμενο με το Novotel Hotel. Βρίσκεται επίσης στην καρδιά των φημισμένων θεάτρων και οποιαδήποτε εποχή του χρόνου κι αν περάσεις υπάρχουν ουρές, διότι είναι διάσημο για τις μπριζόλες και άλλα εδέσματα.

Ακόμη και αυτοί που δεν έχουν χρόνο να απολαύσουν το γεύμα ή το δείπνο κοντοστέκονται και φωτογραφίζονται μπροστά στο ψυγείο, όπου το εστιατόριο διατηρεί τα κρέατα μέχρι να «ωριμάσουν».

Yπήρξε στέκι για γκάνγκστερς και αστεριών του Broadway, αλλά και πολλών ακόμη, που ήταν χρεωμένοι στους πρώτους ή… ερωτευμένοι με τους δεύτερους.

Αργότερα, βρέθηκε στις σελίδες με «κουτσουμπολιά» λόγω πελατών όπως οι Gloria Vanderbilt, Muhammad Ali, Elizabeth Taylor και Michael Jackson, μεταξύ άλλων.

 Αλλά το Gallaghers παραμένει. Ο κος Poll το ανέλαβε το 2013 και προχώρησε σε μία ανακαίνιση 5 εκατ. δολαρίων. «Περισσότερο αποκατάσταση, παρά ανανέωση», διευκρίνισε.

Dean Poll 

 

Πηγή: NYT

Φωτό: gallaghersnysteakhouse.com

Video: Youtube

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top