Στολίζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο ανάποδα - Η νέα τάση που έγινε viral

Τέχνη ή ασέβεια;

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μπει ήδη σε χριστουγεννιάτικο κλίμα. Πολλοί έχουμε ήδη στολίσει τα σπίτια μας με λαμπάκια, γιρλάντες και φυσικά, το χριστουγεννιάτικο δέντρο να δεσπόζει στο σαλόνι.

Μήπως όμως να του αλλάζατε θέση; Να το κρεμούσατε από το ταβάνι για παράδειγμα; Μπορεί να σας φαίνεται αδιανόητο, αλλά αυτή είναι η νέα μόδα, η οποία ξεκίνησε από το πάντα πρωτοπόρο Λονδίνο.

Την αρχή φαίνεται πως έκανε ο Καρλ Λάγκερφελντ, που αποφάσισε να διακοσμήσει ένα αναποδογυρισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο με πούλιες, ασημένιες κορδέλες και γυάλινα στολίδια, τα οποία κρέμονται ανάποδα από το ταβάνι στο ξενοδοχείο Claridge του Λονδίνου.

Το ανάποδο δέντρο στο Claridge

Για να μπορέσουν να σταθούν αυτά τα δέντρα κρέμονται από την οροφή με το πάνω μέρος του δέντρου να αγγίζει το έδαφος.

Στην Αμερική η νέα αυτή τάση έχει κάνει πάταγο, με κάποια πολυκαταστήματα να πουλούν τα ανάποδα δέντρα έναντι 250 δολαρίων ενώ σε κάποια άλλα η τιμή τους φτάνει τα 1.000 δολάρια.

Φυσικά, πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν άφησαν ασχολίαστη αυτή τη νέα τάση, με κάποιους να αναρωτιούνται αν είναι τέχνη ή ασέβεια. Ένας χρήστης, συγκεκριμένα, έγραψε: «Είμαστε σοβαροί; Αυτό δεν είναι τέχνη, αυτό είναι όταν βάζεις το δέντρο σου και είσαι μεθυσμένος» ενώ ένας άλλος «Αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Hotel Del Coronado είναι ανάποδα! Κάποιοι το βρίσκουν καλλιτεχνικό ενώ άλλοι λένε ότι είναι ασέβεια. Τι νομίζετε;»

Ωστόσο, η παράδοση του κρεμάσματος των χριστουγεννιάτικων δέντρων ανάποδα χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, όταν οι Κεντροευρωπαίοι το έκαναν για να εκπροσωπεί την Αγία Τριάδα.

Πάντως, κάποιοι σύγχρονοι είδαν αυτή τη νέα τάση λίγο πιο πολιτικά. «Ειλικρινά τίποτα δεν αντικατοπτρίζει τα συναισθήματά μου για όλο αυτό το έτος καλύτερα από ένα ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντρο» έγραψε κάποιος.

Το instagram φυσικά δίνει ιδέες, καθώς τα ανάποδα χριστουγεννιάτικα δέντρα φαίνεται ότι έχουν αποκτήσει ήδη φανς ανά την υφήλιο.

 

Φωτό/Video: Twitter

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top