Μπαϊράκι η Ιταλία στην Κομισιόν: Δεν χρειαζόμαστε νέα μέτρα και περικοπές

H κυβέρνηση Τζεντιλόνι έβαλε «πάγο» στην ΕΕ κι αρνήθηκε τα έκτακτα οικονομικά μέτρα

Ιταλία στην Κομισιόν: Δεν χρειαζόμαστε περικοπές

H κυβέρνηση Τζεντιλόνι έβαλε «πάγο» στην Κομισιόν κι αρνήθηκε τα έκτακτα οικονομικά μέτρα. «Η Ιταλία δεν πρόκειται να εγκρίνει έκτακτα οικονομικά μέτρα, υπάρχει ανάπτυξη» ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού, Πάολο Τζεντιλόνι, και του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, προς τις Βρυξέλλες.

Η Ρώμη αποκλείει κατηγορηματικά την υιοθέτηση των έκτακτων οικονομικών μέτρων, λέγοντας ότι «δεν τα χρειάζεται», όσο το δημόσιο χρέος της Ιταλίας ξεπερνά το 130% του ΑΕΠ. Επιμένει ότι του χρόνου το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1,5%, οι Βρυξέλλες, ωστόσο, ισχυρίζονται ότι το ποσοστό αυτό δεν θα ξεπεράσει το 1,3%, υπενθυμίζοντας ότι η Ιταλία έχει την χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη όλων των χωρών της Ένωσης.

Εν τω μεταξύ, την άνοιξη θα πραγματοποιηθούν οι ιταλικές βουλευτικές εκλογές και, στο πλαίσιο των προεκλογικών τους εκστρατειών, όλοι οι υποψήφιοι αρνούνται τα νέα οικονομικά μέτρα.

Το πιθανότερο είναι ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο κι όχι τον Μάιο, καθώς τότε η ΕΕ θα αποφασίσει αν η Ιταλία θα πρέπει να κάνει νέες περικοπές.

Όπως είναι φυσικό, τα μάτια όλων είναι στραμμένα στον Τζεντιλόνι και το επιτελείο του, που πιθανότατα θα κληθεί να «βγάλει το φίδι από την τρύπα».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top