Τραγικό θάνατο βρήκαν μετανάστες στο Λιβυκό Πέλαγος – Σκληρές εικόνες

«Πόλεμος» μεταξύ της Λιβυκής ακτοφυλακής και γερμανικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης

Πέντε μετανάστες (ανάμεσα τους και ένα παιδί) έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν συνολικά 58 άτομα βούλιαξε, παρά τις προσπάθειες διάσωσης τόσο από μια γερμανική μη κερδοσκοπική οργάνωση, όσο και από την ακτοφυλακή της Λιβύης.

Οι εικόνες όπως θα δείτε και στο video είναι πολύ σκληρές, ενώ έχει ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης και των λιβυκών αρχών, με τη μια να κατηγορεί την άλλη για το θάνατο των μεταναστών.

Όπως ανέφερε η γερμανική «Sea Watch», ένα πλοίο διάσωσης άρχισε να βοηθά τους μετανάστες πάνω στη βάρκα που βυθιζόταν στα διεθνή ύδατα των Λιβυκών ακτών, όταν ένα σκάφος της Λιβυκής ακτοφυλακής επενέβη ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση, οι Λιβυκές αρχές προκάλεσαν πανικό στους μετανάστες, καθώς «τους απειλούσαν και τους χτυπούσαν», ενώ στη συνέχεια το σκάφος της ακτοφυλακής ανέπτυξε υψηλή ταχύτητα, με κάποιους απο τους απελπισμένους μετανάστες να είναι «γαντζωμένοι» πάνω του.

Η Λιβύη με τη σειρά της, κατηγορεί την οργάνωση «Sea-Watch» για τις απώλειες υποστηρίζοντας πως διέκοψε το έργο διάσωσης «παρά τις προειδοποιήσεις μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top