Πένθος στην Ταϊλάνδη για την επέτειο θανάτου του Βασιλιά της χώρας

Τελετές, προσευχές και... φωτογραφίες για να μπορέσει ο λαός να προχωρήσει

Ένας χρόνος πέρασε από τον θάνατο του Βασιλιά της Ταϊλάνδης, Bhumibhol Adulyadej, και η χώρα έχει βυθιστεί στο πένθος, καθώς επρόκειτο για έναν ιδιαίτερα αγαπητό στον λαό του μονάρχη και τον μακροβιότερο της χώρας, αφού κυβερνούσε από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.

Ο γιος του και διάδοχός του, Βασιλιάς Vajiralongkorn, σήμερα, Παρασκευή, θα παραβρεθεί σε ειδική προσευχή στο Παλάτι, εκεί που φυλάσσεται η σορός του.

Για να αποδώσουν τιμές, οι Ταϊλανδέζοι ντύθηκαν στα μαύρα και θα τηρήσουν 89 δευτερόλεπτα σιγής. Οι σημαίες είναι μεσίστιες.

Σχεδόν 200 μοναχοί έδειξαν ελεημοσύνη στους δρόμους, στον κόσμο που ακόμα προσπαθεί να διαχειριστεί την απώλεια του βασιλιά του.

Ο Bhumibhol ήταν βασιλιάς επί 70 χρόνια. Ήταν γνωστός για την ενοποίηση και τη θωράκιση του λαού του, τη συνείδησή του και την ηθική του. Ο θάνατός του θεωρήθηκε εθνική καταστροφή. Έκτοτε, περισσότεροι από 12 εκατομμύρια υπήκοοι απέδωσαν τιμές στο παλάτι, στη σορό του.

Η Bangkok, η πρωτεύουσα της χώρας, έχει χάσει το χρώμα της από τον θάνατο του μονάρχη της και μετά. Κυριαρχούν το λευκό, το μαύρο και το γκρι. Ακόμα και οι τουρίστες πρέπει να κρατούν χαμηλούς τόνους και να δείχνουν σεβασμό, ως ένδειξη υπακοής στον ηθικό κώδικα του βασιλιά.

Πολλοί είναι, επίσης, οι πολίτες εκείνοι που στέκονται επί ώρες στην ουρά για να τραβήξουν μια φωτογραφία, η οποία θα επεξεργαστεί και θα προστεθεί σε μια φωτογραφία του βασιλιά, όπως θα δείτε στο βίντεο.

Σήμερα είναι η αρχή των πένθιμων τελετών στην Ταϊλάνδη. Η κορύφωση θα είναι στις 26 του μήνα, όταν η σορός του θα μεταφερθεί σε ένα νεόδμητο νεκροταφείο. Μόνο τότε η χώρα θα μπορέσει να προχωρήσει.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top