Παρίσι: Την τελευταία στιγμή απετράπη νέα τρομοκρατική επίθεση με φιάλες υγραερίου

Θα ανατίναζαν πολυκατοικία

Ξημερώματα Σαββάτου ένας κάτοικος στην περιοχή Auteuil του Παρισιού, ανακάλυψε τέσσερις φιάλες υγραερίου συνδεδεμένες με έναν εκρηκτικό μηχανισμό κι ένα κινητό τηλέφωνο, στην είσοδο μιας πολυκατοικίας.

«Μύριζε βενζίνη, έβγαλα έξω τρείς φιάλες υγραερίου. Τις είχαν περιλούσει με τουλάχιστον 30 λίτρα βενζίνη», δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien, ο σαραντάχρονος που ανακάλυψε εγκαίρως την βόμβα.

Μετά από έρευνα της αστυνομίας συνελήφθησαν και ανακρίνονται από τις αρχές πέντε νεαρά άτομα, ορισμένα εκ των οποίων είναι γνωστά στις αρχές για ριζοσπαστικοποίηση. Σύμφωνα με το περιοδικό Le Point, οι φιάλες υγραερίου εντοπίσθηκαν γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε πολυκατοικία στο αριστοκρατικό 16ο διαμέρισμα του Παρισιού.

 Οι δράστες προσπάθησαν πολλές φορές να ενεργοποιήσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό για να τινάξουν την πολυκατοικία στον αέρα, αλλά δεν τα κατάφεραν:

«Οι μποτίλιες, η βενζίνη, ο εκρηκτικός μηχανισμός δείχνουν κάτι το σοφιστικέ», δήλωσε στο περιοδικό αστυνομική πηγή. Εκείνο που ανησυχεί τις γαλλικές αρχές, είναι ότι στόχος ήταν μια πολυκατοικία σε μια ήσυχη γειτονιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Από το 2015, η Γαλλία έχει γίνει στόχος πολύνεκρων τζιχαντιστικών επιθέσεων, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 241 άτομα. Η τελευταία επίθεση έγινε την Κυριακή στη Μασσαλία, όπου ένας άνδρας δολοφόνησε με χασαπομάχαιρο δυο ξαδέρφες ηλικίας 20 ετών, φωνάζοντας στα αραβικά «ο Θεός είναι μεγάλος». Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση ισλαμικό κράτος.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ VIDEO

OΛΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ  ΕΔΩ --> http://www.star.gr/tv/el/Pages/News.aspx?artId=11&artTitle=mesimeriano_deltio_eidiseon'

 

Της Μαρίας Δεναξά, ανταποκρίτριας του Star στη Γαλλία
 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top