Χακάν Τσαβούσογλου: «Αν οι Τουρκμένοι δουν τουρκική κονσέρβα στα ελληνικά βουνά θα είναι ήσυχοι»

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών

Τουρκικές κονσέρβες στα ελληνικά βουνά

«Όταν η μουσουλμανική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου το 1974 βρήκε στα βουνά της Ελλάδας κονσέρβες τουρκικές όπως ψιθυρίζεται, τότε άρχισαν να κοιμούνται ήσυχα», είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου ο οποίος είναι ο ίδιος Δυτικοθρακιώτης.

Μάλιστα συνέδεσε την ιστορία αυτή με το Βόρειο Ιράκ λέγοντας πως αν και οι Τουρκμένοι της περιοχής βρουν εκεί κονσέρβες τουρκικές θα είναι επίσης ήσυχοι.

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι θέλει να μεταφέρει μια ανέκδοτη ιστορία:

«Θέλω να σας πω μια ιστορία από το ίδιο το παρελθόν μας ως αδελφός σας που την άκουσε από την μητέρα, τον πατέρα, τους αδελφούς και τους συγγενείς μου και τους γείτονές μου. Το έτος 1974 ξεκινά ένα πρόβλημα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας με την επιχείρηση της Κύπρου, ένας πόλεμος. Εκείνη την περίοδο πραγματικά οι αδελφοί ομογενείς μας βρίσκονται μέσα σε μεγάλη ανησυχία. Επειδή αυτοί είναι μέσα στο κράτος της Ελλάδας. Από την άλλη πλευρά είναι η Τουρκία. Οι δύο χώρες είναι στο χείλος του πολέμου τηρώντας μια στάση εχθρική η μία απέναντι στην άλλη. Δεν ξέρουν τί να κάνουν. Δεν ξέρουν που βρίσκονται. Δεν μπορούν να κοιμηθούν, είναι για μέρες σε αναμονή, και πραγματικά με τέτοια ψυχολογία είναι αδύνατο να καθοδηγήσει κανείς αυτή την κοινότητα. Και ακριβώς εκείνη τη στιγμή τί έγινε; Ξέρετε; Είτε είναι αλήθεια είτε δεν είναι, είτε έγινε είτε δεν έγινε. Δεν το σκέφτομαι καν αυτό. Μετά από αυτό σε εκείνη την περιοχή μαζί με ένα ψίθυρο λέγεται ότι βρέθηκαν κουτιά τουρκικής κονσέρβας στα ελληνικά βουνά. Και τότε εκείνη η κοινότητα πραγματικά άρχισε να κοιμάται ήσυχα», ανέφερε. 

«Ας γίνουμε ένα, ας είμαστε μεγάλοι, ας σταθούμε όρθιοι, όλοι μαζί να είμαστε Τουρκία», ανέφερε, προσθέτοντας πως αν σήμερα οι Τουρκμένοι δουν στα βουνά της περιοχής τους κουτιά τουρκικής κονσέρβας τότε σημαίνει ότι θα είναι ήσυχοι.

 

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Κωνσταντινούπολη.

 

Πηγή φώτο: Αssociated Press

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top