«Ας μιλήσουμε ανοιχτά, πέταξα την Κιμ Βαλ στη θάλασσα» - Σοκάρει η κυνική ομολογία του εφευρέτη που σκότωσε τη Σουηδέζα δημοσιογράφο

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση

«Ας μιλήσουμε ανοιχτά, πέταξα την Κιμ στη θάλασσα» - Σοκά

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της Σουηδέζας δημοσιογράφου, Κιμ Βαλ, που σκότωσε ο Δανός εφευρέτης και ιδιοκτήτης ενός υποβρυχίου, Πέτερ Μάντσεν.

Ο 46χρονος Δανός, που συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κακομεταχείριση πτώματος, επιτέλους έσπασε τη σιωπή του κι αποκάλυψε τι συνέβη εκείνη τη μέρα, που η 30χρονη δημοσιογράφος τον συνάντησε στο υποβρύχιό του για να του πάρει συνέντευξη.  

Σήμερα, Τρίτη, ο Μάντσεν είπε στο δικαστήριο της Κοπεγχάγης ότι η κοπέλα χτύπησε στο κεφάλι καταλάθος και πέθανε. Εκείνος προσπάθησε, όπως διατείνεται, να της δώσει τις πρώτες βοήθειες, όμως ήταν ήδη αργά.

Η γυμνή, ακέφαλη σορός της Βαλ βρέθηκε στο λιμάνι της Κοπεγχάγης μια βδομάδα μετά την εξαφάνισή της.

Ο 46χρονος υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι, μαζί με τη δημοσιογράφο, ανέβηκαν στο παρατηρητήριο του υποβρυχίου, πρώτα εκείνος κι από πίσω εκείνη. Ο Μάντσεν γλίστρησε και καταλάθος έκλεισε την πόρτα του παρατηρητηρίου, χτυπώντας τη Βαλ στο κεφάλι.

«Αν δεν είχα γλιστρήσει, δεν θα έκλεινε η πόρτα. Θα είχαμε την Κιμ ζωντανή κι εγώ δεν θα καθόμουν εδώ» είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα Aftonbladet.

Ο εφευρέτης κατέβηκε αμέσως κάτω, εκεί που βρισκόταν η άτυχη κοπέλα. «Αιμορραγούσε ασταμάτητα από το κεφάλι», ομολόγησε, προσθέτοντας ότι ξεκίνησε να της δίνει τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να διαπιστώσει ότι είχε πεθάνει.

Όμως, αντί να ζητήσει βοήθεια, βγήκε έξω «για να σκεφτεί». Παρά το ότι υπήρχε «πολύ αίμα» στο υποβρύχιο, ο Μάντσεν κοιμήθηκε για λίγες ώρες, μέχρι να αποφασίσει τι θα κάνει το πτώμα της Βαλ.

Αρνείται, ωστόσο, ότι έγδυσε ή διαμέλισε το σώμα της, υποστηρίζοντας ότι τα παπούτσια και το καλσόν της έπεσαν μόνα τους, όπως την κουβαλούσε έξω από το υποβρύχιο.

«Ας μιλήσουμε ανοιχτά, πέταξα την Κιμ στη θάλασσα» είπε, όπως μεταδίδει η Expressen. Ομολόγησε, ακόμα, ότι έδεσε τα χέρια και τα πόδια της με σκοινί και την πέταξε από το υποβρύχιο.

Όταν ρωτήθηκε γιατί είπε ψέματα, εκείνος απάντησε ότι ήθελε λίγο χρόνο να αποχαιρετήσει τη γυναίκα του και τις γάτες του, πριν «αποκαλυφθούν όλα».

Το υποβρύχιο βυθίστηκε από τον ίδιο τον εφευρέτη του, μετά την εξαφάνιση της Βαλ.

Η αστυνομία, βέβαια, υποστηρίζει ότι τα άκρα της δημοσιογράφου είχαν επίτηδες κοπεί από τον κορμό της, ο οποίος ήταν δεμένος πάνω σε μέταλλο, για να βυθιστεί σίγουρα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top