Εξοπλίζει τη Νότια Κορέα ο Ντόναλντ Τραμπ

"Φουντώνει" το μέτωπο του Αμερικανού Προέδρου με τον Πούτιν

Το πράσινο φως έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ για την ενίσχυση των πυραύλων της Νότιας Κορέας και τις αγορές από τη χώρα αμερικάνικου στρατιωτικού εξοπλισμού δισεκατομμυρίων δολαρίων, εν μέσω της πυρηνικής απειλής της Πιoνγκ Γιανγκ.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτοξεύει πυραύλους και ο Ντόναλντ Τραμπ ανησυχεί και παίρνει τα μέτρα του. Ο Αμερικάνος πρόεδρος και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του τα είπαν και τα συμφώνησαν τηλεφωνικώς. Φαίνεται πως οι διπλωματικές και οικονομικές πιέσεις δεν πτοούν την Πιονγκ Γιανγκ γι’αυτό το λόγο οι δυο ηγέτες προχωρούν σε εξοπλιστικές ενισχύσεις.

Ο Τραμπ  ενέκρινε την αγορά από τη Νότια Κορέα αμερικανικών όπλων δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ συμφώνησε να διπλασιαστεί το μέγεθος της γόμωσης των εκρηκτικών υλών που φέρουν οι νοτιοκορεάτικοι πύραυλοι. Μια διμερής συμφωνία του 1979, η οποία αναθεωρήθηκε για τελευταία φορά το 2012, ορίζει ότι οι βαλλιστικοί πύραυλοι που αναπτύσσει η Νότια Κορέα θα έχουν βεληνεκές που δεν θα υπερβαίνει τα 800 χιλιόμετρα, ενώ η γόμωσή τους δεν θα ξεπερνά τα 500 κιλά.

Την ώρα που ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στην κορεάτικη χερσόνησο,  ο Κιμ Γιονγκ Ουν ποζάρει με το στράτευμα σε απόλυτη πειθαρχία μπροστά από το παλάτι του Ήλιου. Συνεχάρη του νέους στρατευμένους, οι οποίοι, όπως είπε στέκονται με γενναιότητα ως φρουροί της πατρίδας. Πολλοί φοβούνται πως θα προχωρήσει σε νέα πυρηνική δοκιμή στις 9 Σεπτεμβρίου ανήμερα της επετείου ίδρυσης του βορειοκορεάτικου κράτους.

Ο Τραμπ έχει να αντιμετωπίσει και τον Πούτιν

Εκτός από τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Τραμπ έχει να αντιμετωπίσει και τον Πούτιν. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εντολή να εκκενωθεί σήμερα το ρωσικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο όπως και δυο παραρτήματα του στην Ουάσιγκτον. Αναστάτωση προκάλεσε ο μαύρος καπνός που έβγαινε από τη στέγη του κτιρίου στο Σαν Φρανσίσκο και κλήθηκε άμεσα η πυροσβεστική  αλλά και η υπηρεσία ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Πρόκειται για μέτρα προστασίας του κτιρίου διεμήνυσαν οι Ρώσοι.

Το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών  κάλεσε Αμερικανό διπλωμάτη στη Μόσχα για του επιδώσει νότα διαμαρτυρίας αναφορικά με τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών, ώστε να ερευνηθεί το κτιριακό συγκρότημα της ρωσικής εμπορικής αποστολής στην Ουάσινγκτον.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top