Νεκρός ο δράστης που μαχαίρωσε στρατιώτες στο Βέλγιο - Σε επιφυλακή η αντιτρομοκρατική της χώρας

"Μεμονωμένο το περιστατικό" λένε οι αρχές

Νέος συναγερμός σήμανε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο στρατιώτες στη λεωφόρο Εμίλ Ζακμέν, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr.

Οι στρατιώτες πυροβόλησαν τον δράστη, αφού τους επιτέθηκε. Μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, λίγο αργότερα, όμως, κατέληξε, σύμφωνα με τις βελγικές αρχές.

Ένας από τους στρατιώτες τραυματίστηκε στο χέρι.

Ξένα μέσα αναφέρουν ότι, ο 30χρονος δράστης, που κατάγεται από τη Σομαλία, την ώρα που επιτέθηκε στους στρατιώτες, φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος), σύμφωνα με το τοπικό κανάλι RTBF, αν και οι αρχές του Βελγίου λένε ότι δεν είχε προηγούμενη εμπλοκή σε τρομοκρατικές δραστηριότητες. Ακόμα, το αντιμετωπίζουν σαν μεμονωμένο περιστατικό, σύμφωνα με τον Guardian, και δεν ανεβάζουν το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής της χώρας (αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στο επίπεδο 2, δηλαδή της αληθινής και υπαρκτής απειλής).

Καθώς όλη η Ευρώπη είναι σε επιφυλακή, ένοπλοι στρατιώτες κάνουν αισθητή την εμφάνισή τους στις Βρυξέλλες με περιπολίες, κυρίως κοντά σε πρεσβείες και σταθμούς μετρό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top