Επίθεση με μαχαίρι στη Φινλανδία: Ο δράστης είχε στόχο να σκοτώσει γυναίκες-Άλλοι 4 συνελήφθησαν

Οι Αρχές την χαρακτηρίζουν «τρομοκρατική ενέργεια»

Στα χέρια των φινλανδικών αρχών βρίσκεται από χθες ένας 18χρονος Μαροκινός, ο οποίος πραγματοποίησε επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Τούρκου, σκοτώνοντας δυο άτομα και τραυματίζοντας άλλα οχτώ.

Όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα, η αστυνομία αντιμετωπίζει την επίθεση ως τρομοκρατική ενέργεια, ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 18χρονος δράστης είχε βάλει στόχο τις γυναίκες.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ

«Πιστεύουμε ότι ο δράστης στόχευε ιδίως γυναίκες. Τραυματίστηκαν και άνδρες όταν προσπάθησαν να προστατεύσουν τις γυναίκες», εξήγησε η επιθεωρήτρια Κρίστα Γκράνροθ, της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών της Φινλανδίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Από τους τραυματίες, οι έξι είναι γυναίκες και δύο άνδρες.

«Ένας άνδρας τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να βοηθήσει ένα από τα θύματα και ο άλλος όταν επιχείρησε να σταματήσει τον δράστη», είπε η Γκράνροθ.

Τα θύματα κατάγονται από τη Φινλανδία, την Ιταλία, τη Βρετανία και τη Σουηδία.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι MTV, που δεν κατονόμασε την πηγή του, ο 18χρονος έφτασε πέρσι στη Φινλανδία και ζήτησε άσυλο στη χώρα, όμως το αίτημά του απορρίφθηκε.

Εκτός από τον νεαρό αυτό, έχουν συλληφθεί άλλοι τέσσερις Μαροκινοί που ενδέχεται να εμπλέκονται στην υπόθεση ενώ έχει εκδοθεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης για άλλον έναν ύποπτο.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top