Eπίθεση στη Βαρκελώνη: Αυτοί είναι οι ύποπτοι που αναζητούνται-Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή τους

Η ομάδα τους αποτελούνταν από 12 άτομα το λιγότερο

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ισπανική αστυνομία προκειμένου να βρεθούν και τα υπόλοιπα άτομα που σχετίζονται με την τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Βαρκελώνης, η οποία άφησε πίσω της 14 νεκρούς, και 130 τραυματίες, 15 εκ των οποίων νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Εκτός από τον 18χρονο Μούσα Ουκαμπίρ που όπως έγινε γνωστό ήταν ο οδηγός του βαν που θέρισε τους πεζούς στην Las Ramblas και εν συνεχεία σκοτώθηκε (μαζί με άλλους 4 τρομοκράτες) στην δεύτερη τρομοκρατική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα στο Καμπρίλς, οι άλλοι τρεις που αναζητούνται είναι οι:

Από αριστερά προς τα δεξιά: (Μούσα Ουκαμπίρ), Σαΐντ Ααλαά, Μοχαμέντ Χισαμί και Γιουνές Αμπουγιακούμπ

Και οι τέσσερις είναι μαροκινής καταγωγής, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, το τρομοκρατικό γκρουπ που σχεδίασε και εκτέλεσε το χτύπημα στο κέντρο της Βαρκελώνης, απαρτίζεται από τουλάχιστον 12 άτομα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 24χρονος Χισαμί και ο 22χρονος Αμπουγιακούμπ κατοικούν σε μία μικρή πόλη στη Βόρεια Ισπανία, ενώ ο 18χρονος Ααλαά και ο 17χρονος Ουκαμπίρ κατοικούν στο χωριό Ribes de Freser.

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι σκοτώθηκαν πέντε δράστες, οι τρεις εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ έχουν γίνει και τρεις συλλήψεις. Ένας από τους συλληφθέντες είναι ο 28χρονος Ντρις Ουκαμπίρ, ο οποίος φέρεται να νοίκιασε το λευκό βαν που χρησιμοποιήθηκε για την πολύνεκρη επίθεση στη Las Ramplas. Ωστόσο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά αυτός που είχε νοικιάσει το βαν χρησιμοποιώντας την ταυτότητα του αδερφού του, ήταν ο 18χρονος Μούσα Ουκαμπίρ.

Ο ΝΤΡΙΣ ΟΥΚΑΜΠΙΡ

Οι ισπανικές αρχές πιστεύουν ότι είχαν νοικιαστεί δύο βανάκια στο όνομα του Ντρις Ουκαμπίρ, καθώς το τρομοκρατικό δίκτυο είχε οργανώσει ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα, πιθανόν με τη χρήση και εκρηκτικών μηχανισμών (φιάλες βουτανίου) που θα ισοπέδωναν την καταλανική πρωτεύουσα.

Ο ΜΟΥΣΑ ΟΥΚΑΜΠΙΡ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top