Οι τρομοκράτες θα έσπερναν τον όλεθρο στην Βαρκελώνη: Ήθελαν να ισοπεδώσουν την Las Ramblas με βαν γεμάτο φιάλες βουτανίου

Σχεδίαζαν πολύ μεγαλύτερη επίθεση-Συνελήφθη και 4ο άτομο

Σοκάρουν οι νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Βαρκελώνης και εν συνεχεία στο Καμπρίλς.

Όπως αποκάλυψαν οι ισπανικές αρχές, οι δράστες θα έσπερναν τον όλεθρο στη Βαρκελώνη, καθώς σχεδίαζαν πολύ μεγαλύτερη επίθεση από αυτή την Πέμπτης, όπου 14 άτομα έχασαν την ζωή τους, και 130 τραυματίστηκαν νοσηλεύονται, ενώ πολλά εξ΄αυτών είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Πριν από λίγη ώρα, οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν πως συνελήφθη και τέταρτο άτομο για τις επιθέσεις στην Καταλονία.

Οι τρεις από τους υπόπτους που έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα είναι Μαροκινοί ενώ ένας τέταρτος που έχει τεθεί επίσης υπό κράτηση είναι Ισπανός. Είναι ηλικίας μεταξύ 21-34 ετών και κανείς τους δεν έχει ποινικό μητρώο που να σχετίζεται με τρομοκρατική δράση.

Ο Ισπανός, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, είναι γεννημένος στη Μελίγια, ισπανική πόλη στο βόρειο Μαρόκο. Συνελήφθη στο Αλκανάρ, 200 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελώνης, σε μία κωμόπολη όπου την περασμένη νύxτα είχε σημειωθεί έκρηξη σε κατοικία, με έναν νεκρό και επτά τραυματίες. Η αστυνομία συνδέει αυτήν την έκρηξη με την επίθεση της Βαρκελώνης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας. «Υποπτευόμαστε ότι κατασκεύαζαν εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο Μαροκινός ονομάζεται Ντρις Ουκάμπιρ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας. Συνδέεται με την ενοικίαση της καμιονέτας που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση της Βαρκελώνης και συνελήφθη στο Ριπόλ, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων βόρεια της Βαρκελώνης.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι ακόμη δεν έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό του βαν που παρέσυρε τους πεζούς στο κέντρο της Βαρκελώνης και κατόπιν διέφυγε από το σημείο με τα πόδια. Είναι πιθανόν αυτός ο άνθρωπος να είναι μεταξύ των πέντε που σκοτώθηκαν στο παραλιακό θέρετρο Καμπρίλς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, όμως ακόμη τίποτα δεν είναι βέβαιο.

VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΑΛΚΑΝΑΡ
 

ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ LAS RAMBLAS ΜΕ ΒΑΝ ΓΕΜΑΤΟ ΦΙΑΛΕΣ ΒΟΥΤΑΝΙΟΥ

Την ίδια στιγμή, ανατριχιαστικά είναι τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτονται για την δράση των τρομοκρατών, οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι να σπείρουν τον όλεθρο.

Ο εκπρόσωπος του καταλανικού υπουργείου Εσωτερικών Γιοακίμ Φορν δήλωσε σήμερα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι είναι πιθανό ότι οι τρομοκράτες είχαν την πρόθεση να χρησιμοποιήσουν φιάλες βουτανίου στην επίθεση στη λεωφόρο Las Ramblas.

Οι ισπανικές αρχές θεωρούν ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις και την έκρηξη που σημειώθηκε την νύxτα τηςΤετάρτης προς την Πέμπτη στην πόλη Αλκανάρ και από την οποία ανατινάχθηκε κατοικία στην οποία υπήρχαν περισσότερες από 20 φιάλες βουτανίου.

Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι οι κάτοικοι του σπιτιού είναι πιθανόν ότι κατασκεύαζαν εκρηκτικούς μηχανισμούς χρησιμοποιώντας φιάλες αερίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος της καταλανικής αστυνομίας, Ζουζέπ Λουίς Τραπέρο, ο οποίος αποκάλυψε πως οι δράστες των επιθέσεων στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς, σχεδίαζαν μια επίθεση πολύ μεγαλύτερου εύρους:

«Προετοίμαζαν μία ή περισσότερες επιθέσεις. Η έκρηξη στο Αλκανάρ επέτρεψε να αποφύγουμε (...) επιθέσεις πολύ μεγαλύτερου εύρους» είπε ο Ζουζέπ Λουίς Τραπέρο, αναφερόμενος στο περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε ένα σπίτι σε αυτήν την πόλη που απέχει 200 χιλιόμετρα νοτίως της Βαρκελώνης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top