Τρόμος και αίμα στη Βαρκελώνη- To χρονικό του τρομοκρατικού χτυπήματος στην πλέον τουριστική μεγαλούπολη της Ισπανίας

Ένα λευκό βανάκι έπεσε στις 5 τοπική ώρα, πάνω στον κόσμο που περπατούσε αμέριμνος στον φαρδύ πεζόδρομο

Τρόμος και αίμα στην καρδιά της Βαρκελώνης. Ένα λευκό βανάκι έπεσε πάνω στον κόσμο σε εξαιρετικά πολυσύχναστη και τουριστική λεωφόρο της ισπανικής μεγαλούπολης. Ο αριθμός των νεκρών δεν είχε αποσαφηνιστεί για αρκετές ώρες. Οι πληροφορίες μιλούσαν αρχικά για δύο νεκρούς και αργότερα έγινε αναφορά από τα διεθνή μέσα για δεκατρείς. Αργά το βράδυ της Παρασκευής, οι καταλανικές αρχές σε επίσημη ανακοίνωση τους, έκαναν γνωστό ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 12 και των τραυματιών σε 80.

Σημειώνεται ότι, την ίδια ώρα που τα διεθνή μέσα έκαναν λόγο για 13 νεκρούς, ο σύμβουλος Εσωτερικών Θεμάτων της ισπανικής κυβέρνησης δήλωσε επίσημα ότι υπάρχει μόνο ένας νεκρός από το τρομοκρατικό χτύπημα.  

Ο δράστης εξαφανίστηκε πεζός. Αμέσως μετά δύο ένοπλοι μπήκαν σε εστιατόριο σπέρνοντας τον πανικό. Συναγερμός έχει σημάνει για την ισπανική αστυνομία που "έβλεπε" από την αρχή τρομοκρατικό χτύπημα.

 

Στο αποκορύφωμα της τουριστικής σεζόν, σε μια περιοχή πλημμυρισμένη από κόσμο, ένα λευκό βανάκι πέφτει στις 5 τοπική ώρα, πάνω στον κόσμο που περπατά αμέριμνος στον φαρδύ πεζόδρομο της Βαρκελώνης. Στις Ράμπλας, την περιοχή της ισπανικής μεγαλούπολης, όπου αυτή την εποχή δεν πέφτει καρφίτσα.

Αμέσως σημαίνει συναγερμός. Σειρήνες ουρλιάζουν. Η περιοχή αποκλείεται. Τουρίστες και ντόπιοι παγώνουν, ουρλιάζουν. Σταθμοί του μετρό και του τρένου κλείνουν, το ίδιο και τα καταστήματα. Ο τόπος γεμίζει περιπολικά και ασθενοφόρα.

Ο δράστης του χτυπήματος, παρατάει το όχημα και διαφεύγει πεζός. Λίγο αργότερα νέος συναγερμός. Δύο ένοπλοι ορμούν μέσα σε εστιατόριο. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για κατάσταση ομηρίας κοντά στην κεντρικότατη πλατεία Καταλονίας. Η αστυνομία μιλά πλέον για τρομοκρατικό χτύπημα. Η κινητοποίηση τεράστια…

Ένα χρόνο μετά το αιματηρό χτύπημα στην προκυμαία της τουριστικής Νίκαιας στη Γαλλία, με περίπου 100 νεκρούς, και την παρόμοια επίθεση πάλι με φορτηγό στο Βερολίνο λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο εφιάλτης της τρομοκρατίας κάνει ξανά την εμφάνισή του στην Ευρώπη, με την πλέον τουριστική μεγαλούπολη της Ισπανίας στο στόχαστρο.

Διαβάστε επίσης:  Προσοχή σκληρές εικόνες: Νεκροί και τραυματίες πεσμένοι στον δρόμο μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη

ALERT: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Βαρκελώνη

Αποκλειστικό STAR: Η Ελληνίδα μητέρα και τα δύο της παιδιά ανάμεσα στους τραυματίες της Βαρκελώνης

Η φρίκη στην Βαρκελώνη αποτυπωμένη σε ένα φωτορεπορτάζ: 12 νεκροί και 80 τραυματίες-Σκληρές εικόνες

Αυτός είναι ο μαροκινής καταγωγής άνδρας που συνελήφθη για το αιματοκύλισμα στην Βαρκελώνη-Video ντοκουμέντο

O Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον ισπανικό λαό

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top