Κατέθεσε ο νούμερο ένα ύποπτος της δίκης Ακιντζί –Τι είπε για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου

Συνελήφθησαν 59 άτομα στην Άγκυρα που χρησιμοποιούσαν ByLock

«Μακάρι να πέθαινα και να μην αντιμετώπιζα αυτές τις κατηγορίες» δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο πρώην αρχηγός αεροπορίας, Ακίν Οζτούρκ, νούμερο ένα ύποπτος για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου κατά τη δίκη της βάσης Ακιντζί, που ξεκίνησε στην Άγκυρα την περασμένη Δευτέρα. 

Ο Ακίν Οζτούρκ δικάζεται μαζί με 485 άλλους υπόπτους, οι οποίοι από τη βάση Ακιντζί στην Άγκυρα κατηύθυναν τις επιχειρήσεις του πραξικοπήματος. Ο Οζτούρκ είπε ότι τα 46 χρόνια που ήταν πιλότος συμμετείχε σε πολλές επιχειρήσεις. «Μακάρι σε μια από αυτές να πέθαινα και να μην αντιμετώπιζα αυτές τις άδικες κατηγορίες», είπε.

Στην ίδια δίκη, ο Νουρεττίν Ορούτς, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «πολιτικός ιμάμης», ανέφερε ότι η 15η Ιουλίου ήταν σαν ταινία και πως για τον πρωταγωνιστικό ρόλο επιλέχθηκε ο Αντίλ Οκσούζ, ο οποίος έχει δραπετεύσει. Ο Ορούτς είπε ότι του έστησαν παγίδα και πως είναι σαν να ζουν τώρα ξανά το σενάριο της δίκης Εργκενεκόν και Βαριοπούλα, που τελικά αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχαν. Ακόμα, απέρριψε τις κατηγορίες ότι είναι μέλος του κινήματος Γκιουλέν και εκ των αρχηγών του πραξικοπήματος. 

Συνελήφθησαν 59 άτομα στην Άγκυρα που χρησιμοποιούσαν ByLock

Άλλα 59 άτομα συνελήφθησαν σε επιχείρηση σήμερα, Παρασκευή, στην Άγκυρα, που χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή ByLock, μέσω της οποίας πριν το πραξικόπημα χιλιάδες μέλη του κινήματος Γκιουλέν επικοινωνούσαν μεταξύ τους.

Στη Σακάρια συνελήφθησαν άλλα 7 άτομα, στο πλαίσιο των ερευνών για το κίνημα Γκιουλέν. 

Μετά τη σύλληψή τους, οι ύποπτοι άρχισαν να μεταφέρονται στα δικαστήρια, με αίτημα να τεθούν υπό κράτηση.

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top