Στις 2 Αυγούστου συνέρχεται το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο στην Άγκυρα

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Κωνσταντινούπολη

Στις 2/8 συνεδριάζει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου θα συνέλθει στην Άγκυρα υπό την προεδρία του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο για να αποφασίσει για τις προαγωγές και διορισμούς των Τούρκων στρατιωτικών.

Η συνεδρίαση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική ιδιαίτερα ένα χρόνο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και τις εκκαθαρίσεις που ξεκίνησαν εντός του στρατού από το κίνημα Γκιουλέν. Η συνεδρίαση χαρακτηρίζεται «άκρως μυστική» και θα πραγματοποιηθεί στο προεδρικό αντί στο αρχηγείο του τουρκικού στρατού.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο προεδρικό αντί στο αρχηγείο του στρατού πέρσι λόγω της απόπειρας πραξικοπήματος. Πέρσι είχε πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουλίου.

Στο παρελθόν η συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου γινόταν υποχρεωτικά τον Αύγουστο, μετά όμως την απόπειρα πραξικοπήματος αποφασίστηκε να γίνεται όταν το συγκαλέσει ο Πρωθυπουργός. 

Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top