Δολοφόνησε τον άντρα της και την πρόδωσε... ο μαρτυριάρης παπαγάλος!

"Κελάηδησε" τον ένοχο

Δολοφόνησε τον άντρα της και την πρόδωσε ο παπαγάλος

Ένοχη για τον φόνο του συζύγου της, τον οποίο πυροβόλησε πέντε φορές, κρίθηκε μια γυναίκα στο Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον παπαγάλο του θύματος να «κελαηδάει» τον ένοχο, αν και τελικώς η… μαρτυρία του δεν χρησιμοποιήθηκε στο δικαστήριο.

Όλα ξεκίνησαν το 2015, όταν η 49χρονη σήμερα Γκλένα Ντούραμ πυροβόλησε πέντε φορές τον σύζυγό της Μάρτιν ενώπιον του παπαγάλου, ο οποίος ακούει στο όνομα Μπαντ.

Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο προς το μέρος της προσπαθώντας, ανεπιτυχώς, να βάλει τέλος και στη δική της ζωή.

Σύμφωνα με τους γονείς και την πρώτη σύζυγο του θύματος Κριστίνα Κέλερ -η οποία φροντίζει τον παπαγάλο- ο Μπαντ επαναλαμβάνει συχνά φράσεις από τη συζήτηση του ζευγαριού που προηγήθηκε του φόνου, ενώ καταλήγει λέγοντας «μην πυροβολήσεις».

Αν και «φωτογράφησε» τον δράστη, η μαρτυρία του Μπαντ -ενός γκρι αφρικανικού παπαγάλου- δεν χρησιμοποιήθηκε στο δικαστήριο, με τους ενόρκους να βασίζονται σε άλλα, πιο τρανταχτά αποδεικτικά στοιχεία, κρίνοντας την 49χρονη ένοχη για ανθρωποκτονία.

Η ποινή της Ντούραμ αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.

Μιλώντας πριν από ένα χρόνο στον τοπικό Τύπο και σύμφωνα με το BBC, ο εισαγγελέας Ρόμπερτ Σπρίνγκστεντ είχε παραδεχθεί ότι παραμένει ασαφές αν οι αναφορές του παπαγάλου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικό στοιχείο, καθώς ήταν μάλλον απίθανο το πτηνό να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στη διάρκεια της δίκης.

Ο αφρικανικός γκρίζος παπαγάλος ζει στα τροπικά δάση της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής και θεωρείται από τους ειδικούς ως ένα από τα ευφυέστερα πουλιά.

Η ευγενής συμπεριφορά του και η τάση του να μιμείται την ανθρώπινη ομιλία, τον έχουν καταστήσει δημοφιλές κατοικίδιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top