Γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ-Όταν δεν σκάβουν οι εργαζόμενοι, απολαμβάνουν υπηρεσίες 5άστερου ξενοδοχείου

Πως θα φέρει στην επιφάνεια τον ορυκτό πλούτο το West Capella

Παρά τις  τουρκικές προκλήσεις οι εργασίες στο West Capella συνεχίζονται κανονικά. Το γεωτρύπανο  σκάβει τον βυθό της Μεσογείου ασταμάτητα 24 ώρες το 24ωρο. Αν και οι συνθήκες εργασίας είναι ιδιαίτερα απαιτητικές, οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν διαμονή πεντάστερου ξενοδοχείου.

Το γεωτρύπανο του West Capella ξεκίνησε να σκάβει το βυθό στο Οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ, προκειμένου να φτάσει σε τέτοιο βάθος που θα έχει τις πρώτες ενδείξεις για φυσικό αέριο.

Όταν βρεθεί ο στόχος που είναι το φυσικό αέριο, θα αρχίσει να μετριέται, θα προχωρήσει η γεώτρηση για να δουν που βρίσκεται η επαφή του με το νερό. Στη συνέχεια, θα γίνει ο υπολογισμός των αποθεμάτων που έχει εντοπιστεί, ενώ θα γίνει και δεύτερη γεώτρηση, ώστε να επιβεβαιώσει ότι εκεί υπάρχει φυσικό αέριο και να προχωρήσει το πρόγραμμα της εκμετάλλευσης.

180 εξειδικευμένοι εργαζόμενοι δουλεύουν νύχτα μέρα. Μια δουλειά όπου τα λάθη δεν συγχωρούνται. Γι’ αυτό και οι αμοιβές τους είναι ιδιαίτερα  ικανοποιητικές, ενώ η διαμονή τους χαρακτηρίζεται πολυτελής.

To west Capella, όπως και όλα τα γεωτρύπανα, που δουλεύουν είναι ξενοδοχείο πολυτελείας, τους προσφέρουν τα πάντα, είναι πολύ δύσκολη δουλειά εντατική, αλλά οι εργαζόμενοι έχουν τις απολαβές τους, είπαν ειδικοί στο Star.

Οι εταιρείες κολοσσοί, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι εισηγμένες σε διεθνή χρηματιστήρια που επιχειρούν στο οικόπεδο 11, ευελπιστούν μέσα στις επόμενες 70 ημέρες να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, φέρνοντας στην επιφάνεια τον ορυκτό πλούτο της Κύπρου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top