Οργή λαού στη Βενεζουέλα: 7,2 εκατομμύρια πολίτες κατά του Μαδούρο-Μια νεκρή απο τα επεισόδια στο ανεπίσημο δημοψήφισμα

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά των ψηφοφόρων-Πρώτη ανάρτηση: 17-07-2017 11:38

Kατά του Νικολά Μαδούρο ξεσηκώθηκαν 7,2 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας, οι οποίοι φέρονται να έλαβαν μέρος στο ανεπίσημο δημοψήφισμα που οργάνωσε η αντιπολίτευση και πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, κατά της κυβέρνησης του αριστερού προέδρου.

 

 

 

 

Η διακασία της διεξαγωγής του έγινε υπό την επίβλεψη ακαδημαϊκών, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως το αποτέλεσμα αυτό, δεν απέχει πολύ από τα 7,7 εκατομμύρια των ψήφων που είχε λάβει η αντιπολίτευση στις κοινοβουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015.

Οι επικριτές του Μαδούρο, προσδίδουν στο αποτέλεσμα χαρακτήρα ουσιαστικής λαϊκής δυσαρέσκειας κατά της κυβέρνησης του Μαδούρο.

ΑΙΜΑΤΗΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ-ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΕΚΡΗ ΟΤΑΝ ΕΝΟΠΛΟΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΥΡ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ

 

 

 

Ένοπλοι άνδρες πάνω σε μηχανές μπήκαν ανάμεσα στο πλήθος ψηφοφόρων στο Καράκας της Βενεζουέλας και αρχίζουν να πυροβολούν αδιακρίτως. Από τα πυρά μία γυναίκα σκοτώθηκε και τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν.

Οι ένοπλοι ανήκουν σύμφωνα με τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης Δημοκρατική Ενότητα σε “παραστρατιωτική” συμμορία που υποστηρίζει την κυβέρνηση Μαδούρο και σκοπό έχει να καταδικάσει το ανεπίσημο δημοψήφισμα που διοργάνωσε η αντιπολίτευση για την ανατροπή της. 
Οι παρεβρισκόμενοι έτρεχαν έντρομοι στους δρόμους, ενώ πολλοί εξ’ αυτών κατέφυγαν σε μία εκκλησία για να σωθούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top