Νύχτα κόλαση στο Αμβούργο! Άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας ενόψει της συνόδου του G20

Δακρυγόνα, φωτιές και πέτρες στο κέντρο της πόλης

Άγριες συγκρούσεις σε διαδήλωση στο Αμβούργο για το G20

Άγριες συγκρούσεις σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο του Αμβούργου ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία ενόψει της Συνόδου του G20 που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στην πόλη.

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί ζήτησαν από διαδηλωτές να βγάλουν τις μάσκες που φορούσαν, με αποτέλεσμα εκείνοι να απαντήσουν πετώντας πέτρες και ξύλα εναντίον τους.

Η αστυνομία απάντησε με χημικά ενώ χρησιμοποίησε και αντλίες νερού εναντίον των διαδηλωτών προκειμένου να διαλύσει τη συγκέντρωση.

Παρ’ όλ’ αυτά οι 8.000 διαδηλωτές περίπου που έχουν κατακλύσει το Αμβούργο δεν πτοήθηκαν, αλλά αντίθετα τους φώναζαν «καλώς ήλθατε στην κόλαση».

Η κατάσταση κάποια στιγμή ξέφυγε από κάθε έλεγχο με μαυροφορεμένους κουκουλοφόρους να βάζουν φωτιές σε αυτοκίνητα και να στήνουν οδοφράγματα.

Τότε οι 12.000 αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο ξεκίνησαν επιχείρηση διάλυσης της κινητοποίησης, κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Λίγο νωρίτερα, διαδηλωτές ντυμένοι ζόμπι είχαν συγκεντρωθεί για να… υποδεχθούν τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ που κατέφτασε χθες το βράδυ στο Αμβούργο για να συμμετάσχει στη σύνοδο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top