Άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας στο Αμβούργο ενόψει της συνόδου του G20

Συναγερμός για πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος στη Γερμανίου

Πεδίο μάχης έγινε το κέντρο του Αμβούργου το βράδυ της Τρίτης, καθώς διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της συνόδου του G20 που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη στις 7 και 8 Ιουλίου.

Οι διαδηλωτές έστησαν σκηνές για να διανυκτερεύσουν στο πάρκο της συνοικίας Αλτόνα με αποτέλεσμα η αστυνομία να επιχειρήσει να τους απομακρύνει από το σημείο, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των διαδηλωτών.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας χαρακτήρισε τη συγκέντρωση παράνομη, με τους διαδηλωτές να απαντούν με πέτρες.

Λίγο αργότερα η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων για να διαλύσουν διάφορες συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές συνοικίες της πόλης, ενώ προχώρησαν στη σύλληψη ενός διαδηλωτή. Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τραυματίστηκε ένας περαστικός που δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις.

Το Αμβούργο θυμίζει φρούριο με τα μέτρα ασφαλείας να είναι αυξημένα, καθώς οι διοργανωτές της συνόδου εκτιμούν ότι πάνω από 100.000 άνθρωποι θα διαδηλώσουν κατά του G20 στην πόλη, ενώ επί ποδός βρίσκονται περίπου 20.000 αστυνομικοί.

Προειδοποίηση για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γερμανία

Την ίδια ώρα νέες τρομοκρατικές επιθέσεις από ισλαμιστές εξτρεμιστές στη Γερμανία αναμένονται σύμφωνα με τον επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ετήσιας έκθεση για τις απειλές εναντίον του γερμανικού κράτους.

«Θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλες επιθέσεις από άτομα ή τρομοκρατικές οργανώσεις. Η ισλαμική τρομοκρατία είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε και τη θεωρούμε ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την εσωτερική ασφάλεια της Γερμανίας», είπε ο Χανς Γκέοργκ Μάασεν, επικεφαλής της «Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος» (BfV).

Σύμφωνα με την έκθεση στη Γερμανία βρίσκονται περίπου 24.400 Ισλαμιστές, περιλαμβανομένων και 10.000 σαλαφιστών περίπου.

Πέντε επιθέσεις έκαναν τζιχαντιστές στη Γερμανία τον περασμένο χρόνο, ενώ οι αρχές απέτρεψαν άλλες επτά. Η έκθεση τις περιγράφει ως «προσωπικό τζιχάντ» μοναχικών λύκων ή μικρών ομάδων τρομοκρατών.

Η έκθεση υποστηρίζει επίσης ότι τα νεαρά άτομα παραμένουν ο πρώτος στόχος των στρατολόγων των τρομοκρατικών ομάδων, αναφέροντας ότι «είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στη τζιχαντιστική προπαγάνδα, που διαδίδεται κυρίως μέσω των social media και μπορούν εύκολα να υποστούν πλύση εγκεφάλου ώστε να υπακούουν στις εντολές να σκοτώσουν απίστους».

Τέλος, επί ποδός βρίσκονται οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες έχουν βάλει υπό επιτήρηση αρκετούς υπόπτους που εισέρχονται στην Ευρώπη, κρυμμένοι ανάμεσα στους μετανάστες ή επιστρέφουν στη Γερμανία από τα μέτωπα του πολέμου στο Ιράκ και τη Συρία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top