Ελληνίδα δικηγόρος πίσω από το πρόστιμο μαμούθ 2,4 δις στην Google

Τι δήλωσε στο STAR

Μια Ελληνίδα τα έβαλε με τον διαδικτυακό αμερικανικό κολοσσό Google. Η δικηγόρος Ανδριανή Φέρτη, εξηγεί πώς η απόφαση της Κομισιόν να συμμορφώσει την Google επηρεάζει Έλληνες και Eυρωπαίους καταναλωτές.

«Το πρόστιμο το ίδιο δεν επηρεάζει καθόλου την ελληνική αγορά. Το πρόστιμο απλά θα πάει στο ταμείο της ΕΕ και ίσως είναι και καλό για τους Έλληνες. Βασικά είναι καλό για όλες τις χώρες κράτη-μέλη. Η  απόφαση της επιτροπής η οποία έθεσε τέλος στην παραβατική αυτή συμπεριφορά, θα επηρεάσει τους χρήστες θετικά. Μέχρι στιγμής οι χρήστες στερούνταν  των φτηνών και σχετικών αποτελεσμάτων. Οπότε εφόσον εφαρμοστεί η απόφαση της Κομισιόν τα αποτελέσματα θα είναι θετικά όχι μόνο για Έλληνες αλλά και για όλους τους χρήστες της ΕΕ».

2,4 δισεκατομμύρια ευρώ είναι το πρόστιμο-μαμούθ το οποίο επιβλήθηκε στην google και μέσα σε τρεις μήνες θα πρέπει να αλλάξει το τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται τα αποτελέσματα της on line αναζήτησης.

«Προσέφυγαν στην Κομισιόν και εταιρείες οι οποίες δεν ήταν μόνο εταιρείες που εδρεύουν στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική για αυτό το λόγο δεν υφίσταται τέτοιο επιχείρημα ότι θέτουν σε κίνδυνο τις σχέσεις των δυο περιοχών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top