Συνέλαβαν τον τρίτο τη τάξει του Βατικανού για σεξουαλικά εγκλήματα

Σάλος με το νέο σκάνδαλο που σκιάζει την Καθολική Εκκλησία

Ένα νέο σκάνδαλο σκιάζει την Καθολική Εκκλησία μετά από τη σύλληψη του τρίτου τη τάξει στο Βατικανό, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα.

Οι αστυνομικές αρχές της Αυστραλίας, προχώρησαν στη σύλληψη του επικεφαλής των οικονομικών του Βατικανού, Τζορτζ Πελ, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική βία κατά συρροή.

«Ο καρδινάλιος Πελ αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες σε σχέση με ένα ιστορικό σεξουαλικών αδικημάτων. Υπάρχουν πολλοί ενάγοντες σε σχέση με αυτές τις κατηγορίες», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας της Βικτόρια, Σέιν Πάτον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μάλιστα αν και δεν υπάρχει συμφωνία έκδοσης ανάμεσα στο Βατικανό και την Αυστραλία, ο καρδινάλιος Πελ διατάχθηκε να ταξιδέψει στην Αυστραλία, όπου και θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου της Μελβούρνης στις 18 Ιουλίου.

Ο ίδιος ο Πελ αρνείται όλες τις κατηγορίες. Σε ανακοίνωσε δε που εκδόθηκε στις 04:30 τα ξημερώματα αναφέρει ότι θα μεταβεί στην Αυστραλία για να καθαρίσει το όνομά του.

«Αν και είναι ξημερώματα στη Ρώμη ο Καρδινάλιος Πελ ενημερώθηκε για την απόφαση και τις ενέργειες της αστυνομίας και αρνείται ξανά όλες τις κατηγορίες. Ο Καρδινάλιος Πελ θα επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στην Αυστραλία για να "καθαρίσει" το όνομά του ακολουθώντας τις οδηγίες και την έγκριση των γιατρών του», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ο 76χρονος καρδινάλιος Πελ ήταν ιερέας στην επαρχιακή πόλη Μπαλαράτ της Βικτόρια όταν διορίσθηκε αρχιεπίσκοπος Μελβούρνης και από το 2014 ζει στο Βατικανό.

Είναι ο τρίτος τη τάξει στην ιεραρχία του Βατικανού και έχει συνεργαστεί στενά τόσο με τον Πάπα Φραγκίσκο, όσο και με τον προκάτοχό του Πάπα Βενέδικτο τον 16ο, ο οποίος παραιτήθηκε το 2013 επικαλούμενος λόγους υγείας.

Ο Πελ διώκεται για σεξουαλικές επιθέσεις στο πλαίσιο ερευνών ενός ακόμα σκανδάλου που πλήττει την Καθολική Εκκλησία, το οποίο όλοι γνώριζαν, αλλά κανείς δεν μιλούσε.

Μέχρι στιγμής ο Πάπας Φραγκίσκος δεν έχει κάνει καμία δήλωση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top