ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ το τραγούδι που γράφτηκε για την τραγωδία στον «Πύργο της Κολάσεως»

Το ερμηνεύουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της βρετανικής μουσικής

Oρισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της βρετανικής μουσικής, όπως η Ρίτα Όρα και ο Ρόμπι Γουίλιαμς κυκλοφόρησαν δίσκο, τα έσοδα του οποίου θα δοθούν στους συγγενείς των θυμάτων.

ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ:

«Δεν ξέρω από που να αρχίσω, έτσι θα ξεκινήσω λέγοντας ότι αρνούμαι να σας ξεχάσω, αρνούμαι να παραμείνω σιωπηλός, αρνούμαι να σας αγνοήσω. Αυτό είναι για κάθε ψυχή πάνω στον Πύργο Γκρένφελ. Ακόμη κι εάν δεν σας συνάντησα ποτέ.Όταν είσαι ξοφλημένος, όταν δεν έχεις στέγη όταν το βράδυ πέφτει τόσο σκληρά θα σε παρηγορήσω.Σαν γέφυρα πάνω από ανταριασμένα νερά θα ξαπλώσω κάτω».

 

Η Ρίτα Ορα, ο Ρόμπι Ουίλιαμς και μερικά ακόμη από τα μεγαλύτερα ονόματα της βρετανικής μουσικής, ανάμεσά τους και οι Who, κυκλοφόρησαν την Τετάρτη το τραγούδι, τα έσοδα του οποίου θα δοθούν στα θύματα της πυρκαγιάς στον Πύργο Γκρένφελ της βρετανικής πρωτεύουσας.

Το τραγούδι είναι μια διασκευή του κλασικού «Bridge Over Troubled Water» των Σάιμον και Γκάρφανκελ. Συμμετέχουν επίσης η Λιόνα Λιούις, ο Τζέιμς Μπλαντ και χορωδία 300 κάτοικων της περιοχής, μεταξύ τους και ορισμένοι επιζήσαντες της πυρκαγιάς.

Στην πυρκαγιά του Λονδίνου αναφέρθηκε όμως και η Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας στην καθιερωμένη παρουσίαση του προγράμματος της νέας κυβέρνησης στο Ουεστμίνστερ, δίνοντας έμφαση στο πρόβλημα της τρομοκρατίας. Για την πυρκαγιά υποσχέθηκε τη διεξαγωγή μιας πλήρους έρευνας.

«Η κυβέρνησή μου θα πραγματοποιήσει μια πλήρη δημόσια έρευνα για την τραγική φωτιά στον Πυργο Γκρένφελ να εξακριβώσει τα αίτια και να εξασφαλίσει πως πάρθηκαν τα κατάλληλα μαθήματα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top