ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ο ΚΑΜΙΚΑΖΙ των Βρυξελλών! 37χρονος, Μαροκινής καταγωγής, από το Μόλενμπεκ

Παλιός γνώριμος της βελγικής αστυνομίας- Πρώτη Ανάρτηση 21-06-2017 11:57

Όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το star.gr, ένας επίδοξος καμικάζι αποπειράθηκε να ανατιναχθεί χθες, Τρίτη, το απόγευμα, σε κεντρικότατο σημείο των Βρυξελλών, την πλατεία Grand Place.

Ο δράστης φώναζε “Allahu Akbar” και επιχείρησε να ενεργοποιήσει τη βόμβα, εκείνη, όμως, δεν εξερράγη. Ενδεχομένως είχε κολλήσει ο πυροκροτητής ή ο δράστης είχε κάνει λάθος στη δοσολογία κι έβαλε μικρότερη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Οι αστυνομικοί αμέσως τον πυροβόλησαν και τον εξουδετέρωσαν. Η Πυροσβεστική εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι «η έκρηξη ήταν τόσο μικρής ισχύος, που δεν θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμό σε κανέναν».

Όλοι οι κάτοικοι αντιμετώπισαν το γεγονός με μεγάλη ψυχραιμία.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε από τις βελγικές αρχές. Πρόκειται για έναν 36χρονο από το Μόλενμπεκ του Βελγίου, που θεωρείται η «πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στην Ευρώπη». Επιπλέον, ήταν μαροκινής καταγωγής και ήδη γνωστός στην αστυνομία για σεξουαλικά αδικήματα! Τα αρχικά του, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Έρικ Βαν Ντερ Σιπτ, είναι Ο.Ζ. Τα βελγικά μέσα μεταδίδουν ότι το όνομά του είναι Οσάμα, χωρίς η πληροφορία αυτή να επιβεβαιώνεται από τις αρχές. 

Ο 36χρονος, είχε φτάσει στο σταθμό και εκτός από τα εκρηκτικά ήταν ζωσμένος είχε μαζί του και δύο βαλίτσες με φιάλες υγραερίου και καρφιά. Αν ο μηχανισμός είχε πυροδοτηθεί όπως υπολόγιζε τότε τα θύματα θα ήταν πολλά περισσότερα. Οι πάντες σήμερα επαινούν την ετοιμότητα της αστυνομίας και του στρατού που βρέθηκαν από νωρίς στο σημείο. 

O υπουργός οικονομικών Γιαν Γιαμπόν δήλωσε ότι οι αρχές ξέρουν το όνομά του, αλλά δεν το δίνουν στη δημοσιότητα, καθώς αναζητούνται συνεργοί του. Τόνισε, ακόμα, ότι  η άμεση επέμβαση του στρατού απέτρεψε μία μεγάλη ενέργεια.

Να σημειώσουμε ότι το περιστατικό συνέβη μόλις δύο 24ωρα πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top