ΣΑΛΟΣ στο Σικάγο: Αστυνομικοί δολοφόνησαν αφροαμερικανή έγκυο (VIDEO)

Η οικογένεια της καταγγέλλει την αστυνομία για τον θάνατο της 30χρονης γυναίκας και μάνας τεσσάρων παιδιών

Μεγάλος αναβρασμός έχει προκληθεί στο Σικάγο μετά την δολοφονία μιας 30χρονης γυναίκας, μάνας τεσσάρων παιδιών, η οποία ήταν έγκυος στο πέμπτο της παιδί.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, η αφροαμερικανή Charleena Chavon Lyles, κάλεσε στο σπίτι της την αστυνομία προκειμένου να καταγγείλει την κλοπή προσωπικών της αντικειμένων.

Όταν όμως έφτασαν στο σπίτι της οι αστυνομικοί, εκείνη εμφανίστηκε κρατώντας μαχαίρι.

Μετά από μόλις μερικά λεπτά διαπραγματεύσεων, την πυροβόλησαν. Αν και αμέσως μετά το περιστατικό της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, η άτυχη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της.

Η στιγμή της άφιξης των αστυνομικών στο διαμέρισμά της αλλά και του περιστατικού που ακολούθησε, έχουν καταγραφεί σε video.

Στην αρχή της συζήτησης, ένας από τους αστυνομικούς ακούγεται να λέει:

«Καλημέρα… Καλέσατε την αστυνομία;» μετά από μια συζήτηση λίγων λεπτών και ανταλλαγής στοιχείων, η 30χρονη τους καλεί να πάνε να δουν τι της έχουν κλέψει. Τότε είναι που τα πράγματα παίρνουν δραματική τροπή, καθώς ένας από τους αστυνομικούς φωνάζει: «Πήγαινε πίσω! Πήγαινε πίσω!»

Σε αυτό το σημείο η 30χρονη ακούγεται να λέει: «ετοιμαστείτε!» και τους βρίζει, ενώ εκείνοι αναφέρουν στον ασύρματο πως η γυναίκα κρατά δυο μαχαίρια.

Μάλιστα συμβουλεύει τον συνάδελφό του να την ακινητοποιήσει με taser, αλλά εκείνος του απαντά: «δεν έχω taser».

Λίγο μετά, ακούγονται και οι πυροβολισμοί.

Ο Kenny Isabell, ξάδελφος του θύματος, τόνισε πως στο διαμέρισμα κατά την διάρκεια των πυροβολισμών πέραν της Charleena ήταν και τα τέσσερα παιδιά της. Πληροφορίες θέλουν δύο από τα παιδιά της να είναι αυτόπτες μάρτυρες του θανάσιμου τραυματισμού της μητέρας τους. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η 30χρονη Lyles φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και να υπέφερε από κατάθλιψη, χωρίς όμως να είναι βίαιη:

«Είχε διάφορα θέματα στην ζωή της» δήλωσε ο ξάδελφος της, εκφράζοντας την οργή του για την αστυνομική βία κατά Αφροαμερικανών.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει στην δημοσιότητα τις ταυτότητες των αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση. Το τοπικό τμήμα έκανε λόγο για μια τυπική καταγγελία περί κλοπής.

Να αναφέρουμε τέλος, πως η ψυχολογική κατάσταση της Charleena Lyles ήταν γνωστή στην αστυνομία.

 Στη συνομιλία που είχαν οι αστυνομικοί στο περιπολικό, ακούγονται να λένε πως σε πρόσφατο περιστατικό, η γυναίκα είχε κάνει «παράξενες δηλώσεις», λέγοντας πως «οι κόρες μου μεταμορφώνονται σε λύκους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top