ΤΡΑΓΩΔΙΑ δίχως τέλος στην Πορτογαλία-Άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί μέσα στα αυτοκίνητά τους-ΕΙΚΟΝΕΣ γροθιά στο στομάχι

Άνθρωποι κείτονται νεκροί στο δάσος της κολάσεως-62 μέχρι στιγμής οι νεκροί

Απίστευτη είναι η τραγωδία που έχει συμβεί στην Πορτογαλία. 62 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από δασική πυρκαγιά που έπληξε τις κεντρικές περιοχές της χώρας.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η φωτιά εκδηλώθηκε σε μία μικρή κοινότητα κι εξαπλώθηκε με πρωτοφανή ταχύτητα. Τα περισσότερα θύματα παγιδεύτηκαν σε αυτοκίνητα.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους βρίσκονταν στα αυτοκίνητά τους, δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν όταν πλέον αντελήφθησαν τη σοβαρότητα της κατάστασης, τη δύναμη των ανέμων, την απίστευτα γρήγορα εξάπλωση της φωτιάς και παγιδεύτηκαν. Τους βρήκε τραγικός θάνατος.

«Δυστυχώς αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η χειρότερη τραγωδία που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια», δήλωσε συντετριμμένος ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στη μικρή κοινότητα Πεδρογκάο Γκράντε στην περιοχή Λεϊρία. 700 πυροσβέστες με 160 οχήματα πήραν μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες οι πυροσβέστες για να περιορίσουν το κακό. Πολλοί άνθρωποι τρομοκρατημένοι με συμπτώματα ασφυξίας από τον πυκνό καπνό και μηδενική ορατότητα έτρεχαν αλλόφρονες προς κάθε κατεύθυνση για να σωθούν.

Το μέγεθος της τραγωδίας έγινε εμφανές μόνον τις πρώτες πρωινές ώρες όταν οι πυροσβέστες ήρθαν αντιμέτωποι με τα καμμένα σπίτια κι αυτοκίνητα.

Οι Αρχές, αρχικά,  θεωρούν ανεξήγητη τη σφοδρότητα εξάπλωσης της φωτιάς σε τέσσερα μέτωπα ταυτοχρόνως.

Πολλά χωριά επλήγησαν. Η έκταση της καταστροφής δεν έχει γίνει πλήρως γνωστή.

Ο Πάπας Φραγκίσκος στο καθιερωμένο μήνυμά του μίλησε για τους ανθρώπους στην Πορτογαλία που επλήγησαν από τις φωτιές.

«Είμαι κοντά στους αγαπημένους κατοίκους της Πορταγαλίας που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά».

Η Πορτογαλία επλήγη χθες από κύμα καύσωνα με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σημειώθηκαν συνολικά εξήντα δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Για συνδρομή στην κατάσβεση των πυρκαγιών, η Ισπανία έστειλε δύο αεροπλάνα για να και η Γαλλία άλλα τρία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top