30 νεκροί, 70 αγνοούμενοι στον Πύργο της Κολάσεως! ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ η οργή-ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ στο δημαρχείο του Κέσινγκτον

Κατέστρεψε τα πάντα η φωτιά, δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τους νεκρούς - Πρώτη ανάρτηση:16-06-2017 19:59

Στους 30 έχουν φτάσει επισήμως οι καταγεγραμμένοι νεκροί από τον πύργο της κολάσεως στο Λονδίνο. Ορισμένα θύματα μπορεί να μην αναγνωριστούν ποτέ. Οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί κάποιοι από τους εκατοντάδες αγνοούμενους είναι μηδαμινές, ωστόσο οι συγγενείς ελπίζουν και απαιτούν εξηγήσεις από την πολιτεία.

Την Παρασκευή εκατοντάδες διαδηλωτές "μπούκαραν" εξοργισμένοι στο δημαρχείο του Κέσινγκτον, κατά την διάρκεια διαδήλωσης για τα θύματα της πυρκαγιάς. Η οργή ξεχείλιζε. «Θέλουμε δικαιοσύνη», φώναζαν.

Την ίδια ώρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα βίντεο-ντοκουμέντα από τη τραγωδία.«Ένας πατέρας πέταξε τα παιδιά του από το παράθυρο», λέει ένας από τους ενοίκους του πύργου και κλαίει… στην κάμερα.

Παράλληλα, ενισχύεται το σενάριο για επίστρωση πλαστικού στην ανακαίνιση που προκάλεσε την τραγωδία. Η αρχική εστία της φωτιάς ήταν πολύ μικρή και δεν δικαιολογείται η ταχύτητα, με την οποία επεκτάθηκε σε όλο το κτίριο.

Πολλά από τα θύματα είναι σε τέτοια κατάσταση που δεν μπορούν καν να αναγνωριστούν γι' αυτό και η διαδικασία της ταυτοποίησης θα πάρει χρόνο. Τουλάχιστον 24 άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ 12 άτομα είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί και διεξάγουν έρευνες για να δουν "ποιος και τι έφταιξε" για  την τραγωδία.

Μετά τη χθεσινή κατακραυγή στα σόσιαλ μίντια, η Τερέζα Μέι επισκέφτηκε τα θύματα, όπως έκαναν επίσης η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ .

ΦΩΤΟ REUTERS

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top