ΠΑΝΟΠΛΟΙ αστυνομικοί στους δρόμους του Παρισιού-Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η συναυλία της Αριάνα Γκράντε

Οι γαλλικές αρχές έχουν δημιουργήσει μία ειδική ζώνη κυκλοφορίας

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας και στο Παρίσι. Ο χθεσινός δράστης στη Notre Dame, ήταν ένας βραβευμένος φοιτητής. Συγκλονίζει όμως Καναδός τουρίστας, τον οποίο η μοίρα έφερε και το Σάββατο στο Λονδίνο στην τρομοκρατική επίθεση, και χθες στην Παναγία των Παρισίων.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του SΤΑR με τη Μάρα Ζαχαρέα, η ανταποκρίτρια στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, o 43χρονος Kαναδός που ήρθε στην Ευρώπη για να ξεκουραστεί κατέληξε να κάνει τρομοδιακοπές σε Λονδίνο και Παρίσι. Ο ηθοποιός και σεναριογράφος βρέθηκε παγιδευμένος χθες με σχεδόν 900 άτομα στην Παναγία των Παρισίων, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με σφυρί σε αστυνομικό έξω από τον καθεδρικό ναό. Το απίστευτο είναι πως τρεις ημέρες πριν ο ίδιος άνθρωπος είχε ζήσει στο Λονδίνο το μπαράζ των τρομοκρατικών επιθέσεων από τους τρεις τζιχαντιστές.

Ενώ βρισκόταν μέσα στο ναό τουίταρε live ότι συνέβαινε. Σε ένα από αυτά ανέφερε: «Περιττό να πω ότι η οικογένειά μου κι εγώ είμαστε νευρικοί. Ήμασταν στο Λονδίνο όταν έγινε η επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου».

Στο μεταξύ, ο άνδρας που επιτέθηκε με σφυρί σε αστυνομικό ήταν φοιτητής στο Παρίσι που ετοίμαζε το διδακτορικό του ενώ δεν ήταν ύποπτος για ριζοσπαστικοποίηση.

Οι αρχές βρήκαν πάνω του μια ταυτότητα στο όνομα  Farid Ι.  Καθηγήτης του είπε πως είχε ένα προφίλ τελείως διαφορετικό από αυτό του τζιχαντιστή ενώ σπούδασε δημοσιογραφία στην Ουψαλα. Ήταν βραβευμένος δημοσιογράφος.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η συναυλία της Αριάνα Γκράντε, στο Μπερσί

Να σημειωθεί ότι οι γαλλικές αρχές αντιμετωπίζουν το χθεσινό περιστατικό ως μεμονωμένο.  Όμως οι δρόμοι του Παρισιού είναι γεμάτοι από αστυνομικούς και στρατιώτες. Κυρίως φυλάσσεται η περιοχή του Μπερσί όπου εκεί η Αριάνα Γκράντε θα δώσει συναυλία. Πρόκειται για την πρώτη συναυλία μετά το μακελειό στο Μάντσεστερ.

Οι γαλλικές αρχές έχουν δημιουργήσει μία ειδική ζώνη κυκλοφορίας και ασφάλειας γύρω από την περιοχή που θα δοθεί η συναυλία.

Στην ευρύτερη περιοχή θα πραγματοποιούνται περιπολίες με αστυνομικούς ένστολους και με πολιτικά, οι οποίοι θα είναι στη διάθεση του κόσμου για ο,τιδήποτε χρειασθεί. Υπό παρακολούθηση θα βρίσκεται επίσης το δίκτυο των λεωφορειακών γραμμών από και προς τον συναυλιακό χώρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top