ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Βραβευμένος δημοσιογράφος ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ της Παναγίας των Παρισίων

Η εφημερίδα Le Parisien έδωσε τη φωτογραφία του στη δημοσιότητα

Όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, ένας άνδρας επιτέθηκε με σφυρί σε αστυνομικό έξω από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.  Ο δράστης δέχθηκε αστυνομικά πυρά και τραυματίστηκε. Σε ανάρτησή της στο Twitter, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης «εξουδετερώθηκε» ενώ η κατάσταση της υγείας του παραμένει αδιευκρύνιστη.

Η εφημερίδα Le Parisien έδωσε τη φωτογραφία του δράστη στη δημοσιότητα. Πρόκειται για τον 40χρονο Farid. I, που είναι καταγεγραμμένος ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος από το 2008 στην Ουψάλα της Σουηδίας και που εμφανιζόταν ως ειδικός στα θέματα «ανάπτυξης, δημοκρατίας και δικαιωμάτων του ανθρώπου».


Ce que l'on sait de l'assaillant de Notre-Dame... από BFMTV

Οι μυστικές υπηρεσίες της Σουηδίας δήλωσαν ότι ο Farid Ι. δεν ήταν γνωστός στις αρχές.

Σπούδασε δημοσιογραφία στην Ουψάλα από το 2009 έως το 2011, που πήρε το πτυχίο του.

Η σουηδική εφημερίδα «Expressen» γράφει ότι ο 40χρονος ήταν παντρεμένος με μια Σουηδέζα, μέχρι το 2005, η οποία δεν ήθελε να κάνει καμία δήλωση. Ο Farid Ι. φαίνεται ότι έφυγε από τη Σουηδία και πήγε στην Αλγερία το 2013, η τελευταία του, όμως, διεύθυνση, όπως όλα δείχνουν, ήταν στη σουηδική πρωτεύουσα, τη Στοκχόλμη.

Ο δράστης είχε δημοσιεύσει το 2008 στο περιοδικό  «Världshorisont» ένα άρθρο με τίτλο «Πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας: 7 σκοτεινά χρόνια για τα δικαιώματα του ανθρώπου», ενώ έναν χρόνο αργότερα, η σουηδική θυγατρική της Κομισιόν τον βράβευσε για ένα άρθρο του σχετικά με τις ανισότητες στην περίθαλψη της χώρας του. Σ’ αυτό, μεταξύ άλλων, έγραφε ότι όσοι ζητούν άσυλο ή είναι χωρίς χαρτιά, έχουν άνιση αντιμετώπιση, καθώς εξαρτώνται από τις ΜΚΟ κι άλλες οργανώσεις.

Σε άλλο του άρθρο, το 2012, αυτοπροσδιορίζεται ως «Αλγερινός βερβερικής καταγωγής».


Les images de l'attaque du policier à Notre... από leparisien

Μετά τον τραυματισμό του, ο δράστης τέθηκε σήμερα, Τετάρτη, σε προσωρινή κράτηση στο νοσοκομείο στο Παρίσι όπου νοσηλεύεται, ενώ στο σπίτι του βρέθηκε ένα βίντεο που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη Le Parisien, δεν έχουν βρεθεί όπλα ή εκρηκτικά στο διαμέρισμά του.

 Ένας καθηγητής του στο Πανεπιστήμιο της Λορένης στη Γαλλία, στο οποίο γράφτηκε ο τρομοκράτης το 2014, σοκαρισμένος από την είδηση της σύλληψής του, τον περιέγραψε ως άνθρωπο «ήσυχο, που δεν έπινε αλκοόλ, χιλιόμετρα μακριά από το ισλαμικό μίσος προς τη Δύση».


Intervention à Notre-Dame de Paris: "J'ai... από BFMTV

Στο ίδιο κλίμα και οι γείτονές του, με τον ένα να δηλώνει ότι είναι «διακριτικός άνθρωπος» και τον άλλο ότι «δεν είχε καμία σχέση με τη στερεοτυπική εικόνα του ισλαμιστή, με τη μακριά γενειάδα. Έμοιαζε με καθηγητή σχολείου. Υπεράνω πάσης υποψίας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top