Πρόσβαση στις υπόγειες σήραγγες κάτω από το βρετανικό κοινοβούλιο είχε ένας από τους τρομοκράτες

Ήταν γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας για τις εξτρεμιστικές του απόψεις

Πρόσβαση στις υπόγειες σήραγγες κάτω από το κοινοβουλιο

Στο σταθμό του μετρό του Γουεστμίνστερ εργαζόταν ο ένας από τους τρεις τρομοκράτες του Λονδίνου, έχοντας πρόσβαση στις υπόγειες σήραγγες που βρίσκονται ακριβώς κάτω από το βρετανικό κοινοβούλιο, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν υπό το μικροσκόπιο των μυστικών υπηρεσιών εξαιτίας των εξτρεμιστικών του απόψεων.

Η Daily Mail μάλιστα δημοσιεύει σήμερα φωτογραφία του 27χρονου Κουράμ Μπατ στην οποία φορά ένα πορτοκαλί γιλέκο και ποζάρει στις υπόγειες γραμμές του μετρό.

Δύο φορές είχαν φτάσει καταγγελίες στην αστυνομία για τον Μπατ, παρ’ όλ’ αυτά ο ίδιος είχε καταφέρει να παραμείνει ασύλληπτος και να κυκλοφορεί ανενόχλητος στους δρόμους του Λονδίνου.

Ο ίδιος φρόντιζε να κρύβει από τους συναδέλφους του τις φονταμεταλιστικές απόψεις του, ενώ όπως έγινε γνωστό εργαζόταν και στο σταθμό Canada Water στα Ντόκλαντς.

Ο Μπατ απολύθηκε από τη δουλειά του όχι γιατί ήταν ένας ακραίος ισλαμιστής, αλλά γιατί έκανε συχνά… κοπάνες.

Όπως έγινε γνωστό, ο 27χρονος τρομοκράτης ανέβασε ένα στίχο από το Κοράνι στο λογαριασμό του στο WhatsApp και μετά έκλεισε κινητά τηλέφωνα και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς σχεδιάζει το νέο αιματοκύλισμα του Λονδίνου.

Ο Μπατ έφτασε στο Λονδίνο μαζί με την οικογένειά του στις αρχές της δεκαετίας του ’90 αναζητώντας άσυλο από το Πακιστάν, όπου γεννήθηκε, ενώ όπως είπε ο θείος του είχε πάει στην πατρίδα του μόνο δύο φορές.

Το πιο εξωφρενικό από όλα είναι ότι ο 27χρονος Πακιστανός ήταν υπό το μικροσκόπιο της MI5, καθώς στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να πάει στη Συρία για να πολεμήσει, αλλά είχε αλλάξει γνώμη μετά από πιέσεις της οικογένειάς του.

Ο αδελφός του Σάαντ σύμφωνα με τους Times συμμετείχε στο πρόγραμμα Prevent που έπαιρνε κρατική επιχορήγηση και εργαζόταν για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού.

Επίσης, ο 27χρονος πρωταγωνιστούσε και σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε πέρσι στην τηλεόραση και έδειχνε φανατικούς ισλαμιστές να διακηρύττουν τη Τζιχάντ και να υψώνουν τη σημαία του ISIS μέρα μεσημέρι μέσα στο Ρίτζεντ Παρκ, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς.

Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές άρχισε να μπαίνει σε καθεστώς παρακολούθησης καθώς παρακολουθούσε βίντεο με Τζιχαντιστές στο YouTube, ενώ υπήρξαν καταγγελίες στην αστυνομία ότι προσπαθούσε να προσηλυτίσει μικρά παιδιά, δίνοντάς τους καραμέλες και χρήματα.

Ωστόσο φίλος του Μπατ δήλωσε ότι κανείς, ούτε η αστυνομία, ούτε οι υπηρεσίες ασφαλείας είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος είχε καταγγείλει τη συμπεριφορά του 27χρονου.

Ο Μπατ είχε χάσει τον πατέρα του σε ηλικία 12 ετών, κάτι που τον είχε στιγματίσει, με τον θείο του να λέει ότι ο πατέρας του τον είχε αναθρέψει σωστά και είχε προσπαθήσει τα παιδιά του να μεγαλώσουν και να είναι χρήσιμοι στην κοινωνία.

Εκείνος όμως ριζοσπαστικοποιήθηκε, παντρεύτηκε μια γυναίκα που του υπέδειξαν και έκανε δύο παιδιά.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top