Ο Ερντογάν αναζητά «οξυγόνο» από τον Πούτιν-Ασφυξία για τον Τούρκο Πρόεδρο από την Ανατολή

Ο Ηλίας Παπανικολάου εξηγεί τι σημαίνει η συνεργασία Ρωσίας-Τουρκίας για την δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε τη συνεργασία Ρωσίας-Τουρκίας για την δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού της Τουρκίας.

Τι σημαίνει αυτό; Όπως εξήγησε ο αρχισυντάκτης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, Ηλίας Παπανικολάου«τα ψέματα τελείωσαν. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μεγάλη ενεργειακή συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας. Αφορά έναν αγωγό, και κυρίως αφορά το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακουγιού στη Μερσίνα, το οποίο είναι 500 χιλιόμετρα από τη Ρόδο, και 250 χιλιόμετρο από την Κύπρο!».

Μάλιστα όπως τόνισε ο Ηλίας Παπανικολάου, μετά την παραπάνω εξέλιξη, «μπαίνουν πολλά διπλωματικά ζητήματα στο τραπέζι. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ερντογάν έχει μια ελπίδα να βρει οξυγόνο και αυτή είναι ο Πούτιν. Οι δυο τους άλλωστε παρά τις διαφορές τους ταιριάζουν στο στιλ διακυβέρνησης. Η Ευρώπη του έχει κλείσει την πόρτα, ο Τραμπ είναι με τους Κούρδους, είναι σαφές, και ο μόνος τρόπος για να αποφύγει την ασφυξία που φοβάται ο Ερντογάν, είναι να τα βρει με τον Πούτιν και να κάνει υποχωρήσεις και να πορευτούν χεράκι-χεράκι».

ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

«Η ασφυξία για τον Τούρκο Πρόεδρο έρχεται από την Ανατολή. Από τη μια υπάρχει το κομμάτι του Ιράκ. Σύντομα οι διεθνείς αναλυτές λένε πως αυτό θα είναι το πρώτο αυτόνομο κράτος του Κουρδιστάν. Από την άλλη, υπάρχουν 20.000.000 Κούρδοι Τούρκοι πολίτες. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εθνότητα αυτή τη στιγμή στον κόσμο που δεν έχουν Κράτος. Άρα αυτή η πρέσα, από τη μια η Ελλάδα και από την άλλη το Κουρδιστάν, στερούν το οξυγόνο του Ερντογάν» εξήγησε ο Ηλίας Παπανικολάου, προσθέτοντας πως:

«Αυτές οι κινήσεις ταραχής, οι  βιαστικές κινήσεις του Τούρκου Προέδρου, δείχνουν ότι θέλει να προλάβει ακριβώς αυτό».

Για να καταλήξει λέγοντας, πως «είναι σίγουρα ένας μεγάλος ασθενής ο Ερντογάν και βιολογικά και πολιτικά. Θυμίζει την Οθωμανική αυτοκρατορία στα τελειώματα της, θυμίζει την επέμβαση των ξένων δυνάμεων τότε, που ουσιαστικά διέλυσαν την Οθωμανική αυτοκρατορία. Δεν ξέρω αν η ιστορία αυτή τη φορά θα επαναληφθεί».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top