«Αυτή ήταν μόνο η αρχή» - ΦΥΤΩΡΙΟ Τζιχαντιστών η Ευρώπη

Βάση στρατολόγησης θεωρείται το Μόλενμπεκ στο Βέλγιο

Οι τζιχαντιστές δρουν ως μοναχικοί λύκοι ή με μικρές ευέλικτες ομάδες σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Οι βασικοί τους πυρήνες είναι σε Βέλγιο, Γαλλία και Μ. Βρετανία.

Ο άνδρας που θα δείτε στο βίντεο ισχυρίζεται ότι το μακελειό στο Μάντσεστερ έγινε στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους. Εμφανίζεται μέσω Τwitter σε ένα απειλητικό video 16 δευτερολέπτων. Το πρόσωπό του είναι καλυμμένο με στρατιωτικό μαντήλι, ενώ πίσω του έχει τη σημαία του ISIS.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή!» βρυχάται. «Τα λιοντάρια του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ αρχίζουν να επιτίθενται σε όλους τους Σταυροφόρους. Αλλάχ Ακμπάρ».

Στο τέλος, σηκώνει ένα χαρτί που γράφει Μάντσεστερ 2017-05-22. Η αυθεντικότητα του βίντεο εξετάζεται από τις βρετανικές αρχές, οι οποίες το πρωί συνέλαβαν έναν 23χρονο ως ύποπτο για την επίθεση.

Η Ευρώπη έχει μετατραπεί σε φυτώριο τζιχαντιστών. Βάση στρατολόγησης θεωρείται το Μόλενμπεκ στο Βέλγιο. Προπύργιο το Μπέρμινχαμ, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Μάντσεστερ. Ένα τεράστιο τρομοκρατικό δίκτυο έχει στηθεί κάτω από τη μύτη των υπηρεσιών ασφαλείας και οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας μετατρέπονται σε φονικές μηχανές.

Οι τζιχαντιστες ανεβάζουν προπαγανδιστικά videos του Ισλαμικού κράτους. Προσηλυτίζουν νεαρούς μουσουλμάνους μέσω social media. Μοιράζουν ακόμη και φυλλάδια στις γειτονιές, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς.

Ξεκινάει η μάχη της Ράκκα

Αναλυτές εκτιμούν ότι όσο το Ισλαμικό κράτος χάνει έδαφος στα πεδία των μαχών, τόσο ο τρομοκρατικός κίνδυνος για την Ευρώπη θα πολλαπλασιάζεται.

Ήδη οι Ιρακινοί έχουν ανακαταλάβει το 91% της Μοσούλης, ενώ η Ράκκα είναι περικυκλωμένη από Κούρδους, Αμερικανούς και Βρετανούς.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top