«Έκλεισε» το ραντεβού Ερντογάν – Τραμπ! Τι θα ζητήσει ο Σουλτάνος από τον Πλανητάρχη

Στις 16 Μαΐου του κρίσιμο ραντεβού

«Έκλεισε» το ραντεβού Ερντογάν – Τραμπ

Μπορεί το ραντεβού Ερντογάν – Τραμπ να έδειχνε ότι δεν θα γίνει ποτέ και οι σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ να ήταν παγωμένες, μετά και από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να στείλει οπλισμό στους Κούρδους της Συρίας, παρ’ όλ’ αυτά «έκλεισε» και θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, mignatiou.com, εδώ και μέρες τα επιτελεία των δύο ηγετών βρίσκονταν σε συνεχείς διαπραγματεύσεις για να κανονιστεί η συνάντηση των δύο προέδρων σε όχι και ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν απειλούσε θεούς και δαίμονες μετά από την απόφαση των ΗΠΑ να εξοπλίσουν τους Κούρδους της Συρίας στον πόλεμο εναντίον του ISIS, καθώς ο ίδιος τους θεωρεί επίσης «τρομοκράτες» και προειδοποιούσε ότι θα υπάρξει πρόβλημα αν δεν αλλάξει η αμερικανική στάση.

Παρ’ όλ’ αυτά χθες ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε το πολυπόθητο ραντεβού.

«Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα καλωσορίσει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου. Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν πως θα ενδυναμώσουν περαιτέρω τη διμερή μας σχέση και θα εμβαθύνουν την συνεργασία μας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της - Λευκός Οίκος», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα φτάσει στην Ουάσιγκτον στις 15 Μαΐου και στις 17 θα αναχωρήσει και πάλι για την Άγκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο Σουλτάνος με το που πατήσει το πόδι του στις ΗΠΑ θα καταγγείλει την απόφαση Τραμπ για τους Κούρδους της Συρίας και θα συνεχίσει να διατηρεί την ίδια εριστική στάση.

Βέβαια αυτό θα αλλάξει, αν ο Ντόναλντ Τραμπ του προσφέρει ένα ελκυστικό αντάλλαγμα, όπως για παράδειγμα η έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ως ιθύνων νου της περσινής απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Αναμένεται επίσης να ζητήσει την αποφυλάκιση και απέλαση των στενών του φίλων, Ρεζά Ζαράμπ και του τραπεζίτη Αττίλα που κρατούνται σε φυλακή της Νέα Υόρκης και οι οποίοι γνωρίζουν πολλά για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας Ερντογάν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top