ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ για την Γαλλία: Κάθε γωνία της και μια φιέστα για την νίκη του Μακρόν

Στο Λούβρο έπεσε η «αυλαία» της θριαμβευτικής βραδιάς

Μία νέα σελίδα ανοίγει στην ιστορία της Γαλλίας με την θριαμβευτική εκλογή του Εμμανουέλ Μακρόν, του νεότερου προέδρου της από την εποχή του Ναπολέοντος. Όπως είπε ο ίδιος, ο γαλλικός λαός βρίσκει ξανά την ελπίδα και την εμπιστοσύνη.

Η ΓΑΛΛΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

Η γιορτή, καθώς η νίκη ήταν βέβαιη, είχε στηθεί από νωρίς στον επιβλητικό υπαίθριο χώρο στο Μουσείου του Λούβρου.

Στα βήματά του προς την εξέδρα τον συνόδευσε η 9η του Μπετόβεν, με το ποίημα Ωδή στη Χαρά του Σίλερ, που από το 1985 είναι και ο ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο αέρας και το στυλ του, θύμισαν στους Γάλλους, Φρανσουά Μιττεράν.

«Ευχαριστώ που είστε εδώ. Διότι ναι, αυτό το βράδυ κερδίσατε. Η Γαλλία κέρδισε. Όλοι έλεγαν ότι είναι αδύνατον. Αλλά δεν ήξεραν τη Γαλλία».

Η νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν ήταν θριαμβευτική. Το 66,1 % που πήρε, έναντι 33,9% της Μαρίν Λε Πεν, ήταν πέραν των προσδοκιών. Η Γαλλία αλλάζει σελίδα. Το επίσημο αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί την Τετάρτη. Ο Μακρόν θα είναι και επισήμως ο επόμενος κάτοικος του Ελυζέ την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

Με την κατά 24 χρόνια μεγαλύτερη σύζυγό του, Μπριζίτ Τρονιέ

Σήμερα σε ένα ηλιόλουστο Παρίσι βγήκε χαμογελαστός από το σπίτι του για να πάρει το βάπτισμα του πυρός, καθήμενος πλάι στον πρόεδρο Ολάντ στα Ηλύσια Πεδία, στην ημέρα των Βετεράνων. Δίπλα τους και ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Μακρόν και Ολάντ κατέθεσαν μαζί στεφάνι στο Μνημείο και υπέγραψαν και το σχετικό βιβλίο.

Οι πανηγυρισμοί χθες είχαν αρχίσει από νωρίς. Κορναρίσματα, ιαχές και σημαίες δονούσαν την ατμόσφαιρα στη λεωφόρο Σαν Ελυζέ και την Αψίδα του Θριάμβου. Δεν έλειψαν πάντως μικρής έκτασης επεισόδια.

Ο ίδιος παραδέχθηκε στην επίσημη δήλωσή του, ότι η ευθύνη είναι μεγάλη:

«Είναι μεγάλη τιμή. Μεγάλη ευθύνη. Διότι τίποτα δεν ήταν προδιαγεγραμμένο».

Οι πανηγυρισμοί τα τραγούδια και οι ζητωκραυγές το βράδυ στο Λούβρο ήταν τρελοί. Ο νέος Γάλλος πρόεδρος θέλησε να μιλήσει και για εκείνους που ψήφισαν την αντίπαλό του και ζήτησε να μην αποδοκιμάζονται:

«Θέλω να πω μία λέξη για εκείνους που ψήφισαν σήμερα για την κυρία Λεπέν. Μην τους αποδοκιμάζετε...Εκφράστηκαν. Εξέφρασαν σήμερα ένα θυμό, μια οργή».

Λίγο νωρίτερα η Μαρίν Λεπέν είχε αποδεχθεί την ήττα της:

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ιστορικά και μαζικά οι Γάλλοι υπέδειξαν την πατριωτική και δημοκρατική Συμμαχία σαν την πρώτη δύναμη της αντιπολίτευσης».

Εν συνεχεία πήγε σε εστιατόριο να δειπνήσει και μετά χόρεψε με την ψυχή της ροκ εν ρολ υπό τους ήχους του YMCA των Village People.

Η θριαμβευτική βραδιά του 39χρονου Μαρκόν, ολοκληρώθηκε στο Λούβρο, αφού κάλεσε στην εξέδρα τη σύζυγό του και όλη την οικογένεια για να τραγουδήσουν με τους χιλιάδες υποστηρικτές τους, συγκινημένοι, τη Μασσαλιωτίδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top