Γαλλικές Εκλογές: Το Star στο επιτελείο του Μακρόν!

Όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Γαλλίας

To Star βρέθηκε στο επιτελείο του κεντρώου υποψήφιου, Εμανουέλ Μακρόν, που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Γαλλίας.

Πλήθος κόσμου και δημοσιογράφων είναι συγκεντρωμένο έξω από το στρατηγείο του 39χρονου Μακρόν, περιμένοντας τα επίσημα αποτελέσματα. Στην περίπτωση που κερδίσει, ο Μακρόν θα βγει στην ταράτσα του επιτελείου του να χαιρετήσει το πλήθος, όπως έκανε στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Στις 21:00 ώρα Ελλάδος αναμένεται να κλείσουν οι κάλπες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να κερδίσει με ποσοστό από 61,5% έως 63%, ενώ το ποσοστό της Μαρίν Λεπέν υπολογίζεται στο 37-38,5%. Η αποχή αναμένεται να κυμανθεί στο ποσοστό ρεκόρ του 26%.

Πηγή του Star αναφέρει ότι το ποσοστό του Μακρόν αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 61%.

Αν οι εκτιμήσεις επαληθευτούν, ο Μακρόν δεν θα έχει απλά κερδίσει το στοίχημά του, να είναι, δηλαδή, ο νέος Πρόεδρος, αλλά και να εξουδετερώσει απολύτως το «παλιό καθεστώς».

Το ποσοστό της Λεπέν, όπως και της αποχής, δημιουργεί προβληματισμούς. Το 2002, ο πατέρας της ακροδεξιάς υποψήφιας για την προεδρία, είχε ποσοστό 15%. Επομένως, εκείνη, αν φτάσει το 37% που υπολογίζεται, θα έχει μεγάλη δυναμική και θα θεωρείται κερδισμένη.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top