Σκληρή ανακοίνωση και απειλές του τουρκικού ΥΠΕΞ για την μη έκδοση των «8»: «Οι σχέσεις μας θα επηρεαστούν»

Χαρακτήρισε «πολιτική» την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης

Σκληρή ανακοίνωση και απειλές του τουρκικού ΥΠΕΞ

Με μια σκληρή ανακοίνωση μέσω της οποία εκτοξεύει απειλές προς την χώρα μας, «απάντησε» το Τουρκικό ΥΠΕΞ στην Ελλάδα, μετά την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι οχτώ Τούρκοι αξιωματικοί.

Στην ανακοίνωση του, το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει την απόφαση «πολιτική» και προειδοποιεί πως θα επηρεαστούν οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας, όπως επίσης και οι κοινές εργασίες στα περιφερειακά θέματα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

«Δυστυχώς η ελληνική δικαιοσύνη η οποία ελπίζαμε να είναι δίκαιη και αμερόληπτη για άλλη μας φορά μας απογοήτευσε και απέρριψε για δεύτερη φορά το αίτημά μας για έκδοση των οχτώ πραξικοπηματιών που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Οι ελληνικές αρχές οι οποίες μέχρι σήμερα εμπόδισαν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων όπως είναι  το DHKP/D  και το PKK να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη, επανέλαβαν τα λάθη τους.
Η εν λόγω απορριπτική απόφαση για έκδοση αποτελεί εμπόδιο να λογοδοτήσουν ενώπιον της ανεξάρτητης τουρκικής δικαιοσύνης αυτοί που στόχευσαν την δημοκρατική μας τάξη, που σκότωσαν δεκάδες πολίτες μας από τις δυνάμεις ασφαλείας μας και τους πολίτες, που τραυμάτισαν χιλιάδες και προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Πρόεδρό μας.
Αγνοεί τα δικαιώματα των θυμάτων. Δεν βλέπουμε από τη σύμμαχό μας τη στήριξη και συνεργασία που πρέπει να δούμε στο θέμα της τρομοκρατίας και του εγκλήματος. Αυτή η απόφαση που είναι αιτία να μην δικαστούν οι ένοχοι και να μείνουν ατιμώρητοι οι εγκληματίες προφυλάσσει τους πραξικοπηματίες.
Είναι φανερό ότι αυτή η απόφαση λήφθηκε με πολιτικά κριτήρια. Αυτή η απόφαση θα επηρεάσει αναπόφευκτα τις κοινές μας εργασίες στα περιφερειακά θέματα και τις διμερείς μας με την Ελλάδα η οποία είναι μια χώρα που αγκάλιασε τους πραξικοπηματίες».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top