Πρωτομαγιά 2017: Πεδίο μάχης το Παρίσι- Βίαιες συγκρούσεις στο Τορίνο

Στην Κούβα ένας διαδηλωτής έσπασε τον κλοιό ασφαλείας και ανέμισε την αμερικανική σημαία

Πεδία μάχης θύμιζαν Παρίσι και Τορίνο  ανήμερα των εορτασμών της Πρωτομαγιάς. Κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις στη γαλλική πρωτεύουσα με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες.

Μολότοφ, δακρυγόνα και ματωμένα πρόσωπα συνθέτουν το πολεμικό σκηνικό της Πρωτομαγιάς στο Παρίσι.

Οι πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις και πορείες αμαυρώθηκαν από τις βίαιες συγκρούσεις στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας. Μια ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων, σύμφωνα με την αστυνομία, εκτόξευσε διάφορα αντικείμενα, πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τις δυνάμεις της τάξης. Εκείνες απάντησαν με δακρυγόνα. Ένα καροτσάκι του σουπερμάρκετ γεμάτο εμπρηστικούς μηχανισμούς κύλησε με ταχύτητα προς τον κλοιό των αστυνομικών και ένας ένστολος πήρε φωτιά.

Κραυγές πόνου και τρόμους αντηχούσαν στην ατμόσφαιρα της γαλλικής πρωτεύουσας. Στα πεζοδρόμια κάποιοι προσπαθούσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, αστυνομικούς και διαδηλωτές.

Η πορεία, την οποία οργάνωσαν τέσσερα συνδικάτα με το σύνθημα "Κατά της κοινωνικής οπισθοδρόμησης που τρέφει την ακροδεξιά" αναγκάστηκε να σταματήσει πολλές φορές.

Βίαιες συγκρούσεις στο Τορίνο

Μάχη σώμα με σώμα έδωσαν ακροαριστεροί και αναρχικοί διαδηλωτές με την αστυνομία στο Τορίνο, λίγο πριν την εκδήλωση των τριών μεγαλύτερων ιταλικών συνδικάτων για την Πρωτομαγιά.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν γκλοπ συνεχίζοντας να χτυπούν και κάποιους διαδηλωτές ακόμα και όταν έπεσαν στο έδαφος και δυσκολεύονταν να σηκωθούν.

Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι διαδηλωτές ήθελαν να παρεκκλίνουν από την πορεία που είχε προ συμφωνηθεί και ότι ένα μικρό μέρος από αυτούς κρατούσε ξύλινα μπαστούνια.

Η Αστερόεσσα στην κουβανική Πρωτομαγιά

Στην Κούβα ένας διαδηλωτής έσπασε τον κλοιό ασφαλείας και ανέμισε την αμερικανική σημαία μπροστά στους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές της Πρωτομαγιάς, αλλά και στον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο, ο οποίος παρακολουθούσε τις εκδηλώσεις. Αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top