«Τα κατεχόμενα είναι νομός της Τουρκίας» - Δήλωση ΠΡΟΚΛΗΣΗ από το δεξί χέρι του Ερντογάν

Μέσω Twitter απάντησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται. Αυτή τη φορά ο οικονομικός σύμβουλος του Ερντογάν Γιγίτ Μπουλούτ είπε σε εβδομαδιαία εκπομπή στο κρατικό κανάλι TRT Haber, ότι τα κατεχόμενα είναι νομός της Τουρκίας και απείλησε με προσάρτησή τους, ειδικά αν διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Κανονικά η Κύπρος, τα εδάφη (κατεχόμενα) πρέπει να είναι νομός της Τουρκίας. Πολύ καθαρά. Είναι ένας υπερπόντιος νομός της Τουρκίας. Μπορεί να έχει πινακίδες τουρκικές, νομάρχη. Εκεί έχει πρόεδρο, πρωθυπουργό, Βουλή, αλλά σε τελική ανάλυση η Τουρκία πληρώνει τα έξοδα», είπε χαρακτηριστικά ο Μουλούτ, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr. 

Ο Μπουλούτ μιλάει κάθε εβδομάδα, στον ίδιο δημοσιογράφο στην ίδια εκπομπή για περίπου μισή ώρα. Πάντα λέει ότι οι απόψεις του είναι προσωπικές. Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάει για την Ελλάδα. Αυτή τη φορά η επίθεσή του αφορά στην Κύπρο και στη συμπεριφορά των Ευρωπαίων. Μάλιστα είπε να γίνει δημοψήφισμα για να συνεχισθεί ή όχι η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Κατά την άποψή μου, η δική μου προσωπική γνώμη είναι πως μπορεί να γίνει ένα... δημοψήφισμα. Ο τουρκικός λαός να πει "200 χρόνια αιχμαλωσία, 200 χρόνια ψέματα, πάρε φίλε μου την ευρωπαϊκή πορεία, την έβαλα σε μία σακούλα σκουπίδια"»,είπε χαρακτηριστικά ο Μπουλούτ.

Μετά τον τερματισμό της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας, ένα ερώτημα θα είναι «τι θα γίνει με την κατάσταση του ελληνοκυπριακού τομέα, ο οποίος δημιουργήθηκε με έναν παράνομο τρόπο στην Κύπρο κι εντάχθηκε στην ΕΕ ως Κυπριακή Δημοκρατία», ανέφερε. Και συμπλήρωσε, ότι η Τουρκία θα πρέπει να προχωρήσει στον δικό της δρόμο, να εφαρμόσει τα δικά της προγράμματα και μετά από κάποιο διάστημα η Ελλάδα και οι ελληνοκύπριοι θα ζητήσουν συνεργασία με την Τουρκία. Σε αυτά, αλλά και σε πολλά άλλα σχετικά με το Κυπριακό απάντησε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. «Λαθεύουν όσοι παράγοντες νομίζουν ότι δικαιούνται να πιέζουν, χωρίς να πιέζονται ή ότι ψέματα τους πρέπει να γίνονται αποδεκτά άνευ αντιρρήσεων», έγραψε ο κύριος Κοτζιάς. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top