ΜΗ ΑΝΕΚΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Η Τουρκία απειλεί με προσάρτηση τη βόρεια Κύπρο που πραξικοπηματικά έχει καταλάβει

Τι μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτρια του STAR Άννα Ανδρέου

Δεν έχει πάτο το βαρέλι της τουρκικής προκλητικότητας. Μετά τον Ερντογάν που ονειρεύεται να επαναδιαπραγματευτεί τη συνθήκη της Λωζάννης, τον Τσελίκ που λέει ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό και τόσους άλλους αξιωματούχους της γείτονος, που ειδικά το τελευταίο τρίμηνο λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, φτάσαμε να ακούσουμε και το χειρότερο από τα χείλη του συμβούλου του Τούρκου προέδρου. Ποιο είναι αυτό; Ότι η Τουρκία απειλεί με προσάρτηση τη βόρεια Κύπρο που πραξικοπηματικά έχει καταλάβει.

Η Τουρκία βάζει στο κάδρο των προκλήσεων και την Κύπρο

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του STAR στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Γιγίτ Μπουλούτ δήλωσε: “Η "τουρκική δημοκρατία βόρειας Κύπρου" είναι ένας υπερπόντιος νομός της Τουρκίας. Μπορεί να έχει πινακίδες τουρκικές, νομάρχη. Τώρα εκεί έχει πρόεδρο, πρωθυπουργό, βουλή και σε τελική ανάλυση η Τουρκία πληρώνει τα έξοδα”.

Σε συνέντευξή του στην TRT Haber, ο Γιγίτ Μπουλούτ ανέφερε ότι πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα και να τερματιστεί η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ.

“Μετά τον τερματικό σταθμό της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας θα είναι ένα ερώτημα τί θα γίνει με την κατάσταση του Ελληνοκυπριακού τομέα ο οποίος δημιουργήθηκε με έναν παράνομο τρόπο στην Κύπρο και εντάχθηκε στην ΕΕ ως Κυπριακή Δημοκρατία”, ανέφερε.

Ο Γιγίτ Μπουλούτ είπε: “Θα σηκώνουμε τη σημαία της ΕΕ και θα πηγαίνουμε με βίζα σένγκεν στην Κύπρο; Το πνεύμα των ηρώων μας δεν θα μας συγχωρέσει”, είπε, προσθέτοντας ότι “υπό κανονικές συνθήκες η ‘τουρκική δημοκρατία βόρειας Κύπρου’ θα έπρεπε να ήταν νομός της Τουρκίας”. 

Ο Γιγίτ Μπουλούτ ανέφερε ακόμη ότι “η ΕΕ δεν δίνει καν ένα ευρώ. Ακόμη και το νερό το πηγαίνουμε εμείς από εδώ με αγωγούς. Και στους Ελληνοκύπριους εμείς δίνουμε νερό. Ηλεκτρικό εμείς δίνουμε”. 

“Η Τουρκία ας προχωρήσει στον δικό της δρόμο, να εφαρμόσει τα δικά της προγράμματα και μετά από κάποιο διάστημα η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι θα έρθουν σε μας να κάνουν συνεργασία με την Τουρκία”, είπε.

 

Tης Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του STAR στην Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top