Βενεζουέλα: Με φιμωμένα στόματα οι διαδηλωτές κατά του Μαδούρο

Βυθίζεται στο χάος η χώρα

Κλίμα εμφυλίου πολέμου θυμίζει η εικόνα στη Βενεζουέλα. Ντυμένοι στα λευκά, εκατοντάδες πολίτες  συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν «σιωπηλά» σε ολόκληρη την χώρα για την έκρηξη βίας που έχει προκαλέσει ήδη τον θάνατο 20 ανθρώπων από τις αρχές Απριλίου.

Στο απόλυτο χάος έχει πέσει η Βενεζουέλα καθώς τα επεισόδια και οι συγκρούσεις είναι καθημερινό φαινόμενο. Το Καράκας θυμίζει εμπόλεμη ζώνη πια.

Για ακόμη μία φορά, ξέσπασαν ταραχές σε αρκετές συνοικίες. Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ.

Από τις αρχές Απριλίου, τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Αυτό οδήγησε εκατοντάδες ανθρώπους να βγουν στους δρόμους και να θρηνήσουν τους νεκρούς με έναν διαφορετικό τρόπο. Ντυμένοι στα λευκά και με φιμωμένο το στόμα τους, οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές ξεκίνησαν τη σιωπηλή διαμαρτυρία κατά του καθεστώτος του Νικολά Μαδούρο.

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας έχει δεσμευθεί να συνεχίσει τις διαδηλώσεις μέχρι την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ίδια εικόνα και στην Αργεντινή. Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις έξω από σπίτι της Κυβερνήτη Αλίσια Κίρχνερ, στο Σάντα Κρουζ, η οποία φιλοξενούσε την πρώην Πρόεδρο της χώρας, Χριστίνα Φερνάντεζ.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν αύρες, πλαστικές σφαίρες  και δακρυγόνα για να απομακρύνουν τους οργισμένους πολίτες. Προσπαθούσαν να μπουν στο σπίτι. Η οργή ξεχειλίζει, καθώς η χώρα βυθίζεται σε νέα οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top