ΒΡΥΧΑΤΑΙ ο Ερντογάν: «Ο λαός αποφάσισε και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έκλεισε!»

Ποια είναι τα επόμενα βήματα του Σουλτάνου

Βρυχάται ο Ταγίπ Ερντογάν προς κάθε κατεύθυνση. Προς την αντιπολίτευσή του, καθώς θεωρεί το δημοψήφισμα, τελειωμένο αλλά και προς την Κύπρο όπου συνεχίζει τις προκλήσεις.

Η αντιπολίτευση θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι τέλους, όπως ανακοίνωσε, για να διαφυλάξει τα δικαιώματα 49 εκατομμυρίων Τούρκων πολιτών που ψήφισαν. Ο Ερντογάν όμως επιμένει ότι οι αποφάσεις είναι τελεσίδικες.

«Ο λαός αποφάσισε και τελείωσε. Δεν υπάρχει κάτι υψηλότερο από τη βούληση του λαού. Η αντιπολίτευση κατηγορεί ακόμη την Επιτροπή των Εκλογών. Δεν θα βγάλει κάτι με αυτό. Η απόφαση έχει ληφθεί με 10-1. Τελείωσε» δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Μετά την επικράτησή του στο δημοψήφισμα ο Ταγίπ Ερντογάν αρχίζει έναν διπλωματικό μαραθώνιο για να διευρύνει ή να εξομαλύνει διπλωματικές σχέσεις. Στις 3 Μαΐου θα συναντηθεί στο Σότσι με τον Πούτιν. Ένα από τα θέματα που θα τους απασχολήσουν θα είναι και η αγορά από την Τουρκία του αντιαεροπορικού συστήματος S-400. Σειρά μετά έχει ο Τραμπ.

«Θα βρεθώ στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 16-17 Μαίου. Θα φύγω από την Κίνα στις 15 και θα πετάξω στις ΗΠΑ» είπε σε συνέντευξη του ο Σουλτάνος.

Επιστρέφοντας θα μετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 25 Μαΐου, όπου στόχος του είναι να συναντηθεί με Γιούνκερ, Μέρκελ, αλλά και τον Ολλανδό Μαρκ Ρούτε. Με αυτούς δηλαδή που αντάλλαξε σκληρές λέξεις.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Στη Λευκωσία μπορεί να άρχισαν εκ νέου οι συνομιλίες Αναστασιάδη - Ακιντζί, αλλά υπό τη βαριά ατμόσφαιρα των προκλήσεων της Άγκυρας αλλά και του κακού για τον Ερντογάν αποτελέσματος στο δημοψήφισμα καθώς το ΟΧΙ υπερίσχυσε στα Κατεχόμενα. Το ερευνητικό Μπαραμπαρός αρχίζει έρευνες, αλλά εντός κυπριακής ΑΟΖ, στον κόλπο της Αμμοχώστου. Οι έρευνες θα διαρκέσουν έως τις 30 Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top