«Καλέστε τον Ερντογάν στις Βρυξέλλες»-Από μια κλωστή κρέμεται η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε

Τι δήλωσε η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις ευρωτουρκικές σχέσεις

Καλέστε τον Ερντογάν στις Βρυξέλλες

H εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία Κάτι Πίρι κάλεσε την Τετάρτη τους ηγέτες της ΕΕ να συναντηθούν το συντομότερο με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζ Ταγίπ Ερντογάν και να τον ρωτήσουν αν η χώρα του εξακολουθεί να θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον απόηχο ενός δημοψηφίσματος που του έδωσε τεράστιες εκτελεστικές εξουσίες, σύμφωνα με τα όσα είπε στην ιστοσελίδα κοινοτικής πληροφόρησης EUObserver στις Βρυξέλλες.

Περισσότερα συγκεκριμένα η  Κάτι Πίρι είπε στον EUObserver ότι «οι ευρωτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο όλων των εποχών, θα ήταν επίκαιρο για τους ηγέτες της ΕΕ να προγραμματίσουν μια συνάντηση με την τουρκική κυβέρνηση, και να της ζητήσουν να τους πει τι θέλει να κάνει με την προσχώρηση» . Όπως είπε χαρακτηριστικά: «καλέστε τον [Ερντογάν] στις Βρυξέλλες και να τον ρωτήσετε τι θέλει». «Πρέπει να είμαστε σε θέση να καθίσουμε και να μιλήσουμε, ακόμη και δεν είναι μια ευχάριστη συζήτηση».

Τέλος η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία είπε στον EUObserver ότι οι το να καλέσει την Τουρκία να διερευνήσει τις αναφερθεί απάτες και παρατυπίες κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος ήταν “το λιγότερο” που ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ θα μπορούσε να κάνει.

Του Θάνου Αθανασίου, ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top