ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ στην Βόρεια Κορέα – Αμερικανικό αεροπλανοφόρο στέλνει ο Τραμπ

O Κιμ Γιόνγκ Ουν μοιάζει με θηρίο στο κλουβί - Σκληρή απάντηση από τον Πούτιν

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στην κορεατική χερσόνησο. Ο Τραμπ είναι ξεκάθαρος. Με ή χωρίς τη βοήθεια της Κίνας θα.... ρυθμίσει το βορειοκορεατικό ζήτημα.

«Θα κάνω ό,τι πρέπει να κάνω. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε κάποιον που δεν κάνει το σωστό και αυτό θα γίνει δική μου ευθύνη», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν την ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Καρλ Βίνσον στην περιοχή, η Κίνα στέλνει 150.000 στρατιώτες στα σύνορά της, μετά την στρατιωτική κίνηση Τραμπ και ο Κιμ Γιόνγκ Ουν μοιάζει με θηρίο στο κλουβί.

«Οι ριψοκίνδυνες κίνησης για εισβολή στη Βόρεια Κορέα έχουν φτάσει σε σοβαρή φάση. Αν οι ΗΠΑ τολμήσουν να επιλέξουν στρατιωτική δράση, βροντοφωνάζοντας ότι πρόκειται για προληπτική επίθεση, τότε η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να αντιδράσει σε οποιαδήποτε κατάσταση πολέμου επιθυμούν οι ΗΠΑ», έλεγε το μήνυμα που μεταδόθηκε στην Βόρειο Κορέα.

Το δόγμα εξωτερικής πολιτικής του Τραμπ αλλάζει. Είχε πει πως η Συρία δεν είναι δικό του πρόβλημα, αλλά τώρα την βομβαρδίζει. Είχε πει πως θέλει να συναντηθεί με τον Κιμ Γιόνγκ Ουν και τώρα ετοιμάζεται για πόλεμο. Είχε δείξει το καλό του πρόσωπο στον Πούτιν και τώρα κάνει ό,τι μπορεί για να τον εκνευρίσει.

Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν έδωσε την απάντηση του στις ΗΠΑ. Δεν θα συναντήσει τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τίλερσον, ο οποίος φτάνει την Τετάρτη στην Μόσχα και ζητά από τον ΟΗΕ να διερευνήσει διεξοδικά ποιος έριξε τα χημικά στη Συρία.

Ο Τραμπ κατεβάζει το... βαρύ πυροβολικό στην κορεάτικη χερσόνησο. Το αεροπλανοφόρο Κάρλ Βίνσον ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου με κατεύθυνση τον Δυτικό Ειρηνικό. Τον Φεβρουάριο έπλεε στη νότια θάλασσα της Κίνας, στις 4 Απριλίου έδεσε στο λιμάνι της Σιγκαπούρης. Κι ενώ η Αυστραλία θα ήταν ο επόμενος σταθμός του,  δόθηκε άλλη εντολή την τελευταία στιγμή. Προορισμός τώρα: η Κορεατική Χερσόνησος. 

Το Καρλ Βινσον είναι πυρηνοκίνητο. Έχει 7.500 μέλη πληρώματος. Μεταφέρει 90 αεροπλάνα και ελικόπτερα, το συνοδεύουν 2 αντιτορπιλικά και ένα καταδρομικό, ενώ από το κατάστρωμα του πέταξαν στη θάλασσα τη σορό του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top