ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ άφησε ο τυφώνας Ντέμπι στην Αυστραλία

Νεκροί, τραυματίες και φυσικές καταστροφές

Εικόνες αποκάλυψης άφησε πίσω του ο τυφώνας Ντέμπι που χτύπησε την ανατολική Αυστραλία. Πόλεις και χωριά βρίσκονται κάτω από το νερό, ενώ οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν διατάξει την εκκένωση 25.000 σπιτιών. Επίσης, όπως ανέφεραν οι αρχές, δύο γυναίκες έχασαν την ζωή τους.

Ο τυφώνας Ντέμπι, κατηγορίας 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα, έπληξε την Τρίτη την Πολιτεία του Κουίνσλαντ, στο βορειοανατολική Αυστραλία. Συνοδευόταν από καταστροφικούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές.

Κατόπιν η Ντέμπι υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, όμως καθώς μετακινείτο προς τα νοτιοανατολικά συνέχισε να προκαλεί σφοδρές βροχοπτώσεις στις ακτές της Νέας Νότιας Ουαλίας, νότια του Κουίνσλαντ και στο Σίδνεϊ.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι βρέθηκε χθες η σορός μιας γυναίκας «τα ίχνη της οποίας αγνοούνταν μετά τις πλημμύρες σε μια αγροτική περιοχή» σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων νότια του Μπρισμπέιν, της πρωτεύουσας του Κουίνσλαντ.

Στο Γκάνγκαλ, μια κοινότητα 300 χιλιόμετρα βόρεια του Σίδνεϊ, η σορός μιας άλλης γυναίκας, ηλικίας 64 ετών, εντοπίστηκε επίσης χθες. Το θύμα βρισκόταν στο αυτοκίνητό του όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Το Λίσμορ, στις ακτές της Νέας Νότιας Ουαλίας, επλήγη ιδιαίτερα από τις πλημμύρες. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Πολιτείας ανέφεραν ότι το ύψος του νερού ανήλθε σε 3 μέτρα.

Στις πληγείσες περιοχές, 50.000 νοικοκυριά παραμένουν στο σκοτάδι εξαιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης. Το Συμβούλιο Ασφαλιστών της Αυστραλίας υπολογίζει ότι το κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 770 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top