Ο Στίβεν Χόκινγκ έκανε οντισιόν στο Χόλυγουντ για τη νέα φωνή του!

Ποιον σταρ επέλεξε ο κορυφαίος επιστήμονας

Εκτός από το φοβερό μυαλό και τις τολμηρές θεωρίες για το Σύμπαν, ο θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ είναι γνωστός για την χαρακτηριστική φωνή του, που είναι τεχνητή!

Για περισσότερο από 20 χρόνια, ο Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, μιλούσε με την ίδια «ηλεκτρονική φωνή» των υπολογιστών που διαβάζουν τα κείμενα και τις αδιόρατες κινήσεις των ματιών του.

Ωστόσο, στις 24 Μαρτίου αποφάσισε να αντικαταστήσει την παλιά του φωνή με μία νέα χροιά, περνώντας από «κάστινγκ« διάσημους ηθοποιούς, καλλιτέχνες και επιστήμονες, στο πλαίσιο ενός... χιουμοριστικού βίντεο για λογαριασμό της φιλανθρωπικής δράσης Comic Relief.

Στο βίντεο, ο Λίαμ Νίσον, η Κάιλι Μινόγκ, o Γκόρντον Ράμσι, και πλήθος ακόμη διάσημων περνούν από οντισιόν, προσπαθώντας να πείσουν τον θεωρητικό φυσικό, ότι η φωνή τους είναι ιδανική για τον ίδιο.

Τελικά η επιλογή του Στίβεν Χόκινγκ είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές βρετανικές φωνές, εκείνη του Μάικλ Κέιν.

To BINTEO της φιλανθρωπικής οργάνωσης Comic Relief έγινε αμέσως viral στο Διαδίκτυο, όπου σχεδόν 2.000,000 χρήστες πάτησαν Play!

Λίγα λόγια για έναν μεγάλο επιστήμονα

O Χόκινγκ γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1942. Eίναι Βρετανός θεωρητικός φυσικός, κοσμολόγος, συγγραφέας και Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Το 1963, ο Χόκινγκ είχε διαγνωστεί με ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση) στα 21 του και οι γιατροί του έδιναν μόνο λίγα χρόνια ζωής. Παρά τις ιατρικές γνωματεύσεις ωστόσο, ο Χόκινγκ ξεπέρασε κάθε προσδοκία έχοντας ήδη συμπληρώσει 75 χρόνια ζωής.

Αν και οι κινητικές του δυνατότητες μειώθηκαν ραγδαία και καθηλώθηκε στο αναπηρικό καροτσάκι, ο Χόκινγκ διατήρησε την ικανότητα της ομιλίας.   Όμως το 1985, μία βαριά πνευμονία ανάγκασε τους γιατρούς να προβούν σε τραχειοτομή, που του έσωσε μεν την ζωή, αλλά του στοίχισε για πάντα τη φωνή του. Πάλι κατάφερε να συνεχίσει τις έρευνες χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα σε υπολογιστή που επέλεγε από μια οθόνη λέξεις σχηματίζοντας προτάσεις τις οποίες εκφωνούσε η συσκευή!

Έγινε καθηγητής στα 37 του χρόνια στην έδρα των Μαθηματικών στο Κέιμπριτζ. Μετά δούλεψε στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια. Η εκπληκτική του μνήμη του επέτρεπε να αντιλαμβάνεται νοερά πολύπλοκα συστήματα μαθηματικών εξισώσεων χωρίς να κρατάει σημειώσεις!

Παντρεύτηκε δύο φορές και έχει τρία παιδιά.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 έγινε διάσημος διεθνώς από το βιβλίο του «Το χρονικό του χρόνου» που του έδωσε την ευκαιρία να ταξιδεύσει σε όλο τον κόσμο δίνοντας διαλέξεις. Έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα του, η οποία τον τάϊζε και τον πρόσεχε καθημερινά με τη συνδρομή της νοσοκόμας Ελέιν, γυναίκα του φίλου του μηχανικού ηλεκτρονικών υπολογιστών Ντέιβιντ Μέισον, εκλαΐκευσε τις δύσκολες έννοιες της φυσικής . Το 1991 ο Χόκινγκ σόκαρε τους φίλους τους, όταν έμαθαν πως χώρισε με την Τζέιν για να παντρευτεί τη νοσοκόμα Ελέιν Μέισον. Όμως το 2006 υπέβαλε αίτηση διαζυγίου…

Σήμερα σε ηλικία 75 ετών θεωρείται ο πλέον καταξιωμένος κοσμολόγος και από τους μακροβιότερους ασθενείς με αμυοτροφική σκλήρυνση.

«Είμαστε ασήμαντα πλάσματα επάνω σε έναν μικρό πλανήτη ενός πολύ μέτριου άστρου στις παρυφές ενός από τους εκατοντάδες χιλιάδες εκατομμύρια γαλαξίες. Είναι λοιπόν δύσκολο να πιστέψει κανείς σε έναν Θεό που θα μπορούσε να νοιαστεί για μας ή έστω να προσέξει ότι υπάρχουμε». Η αγνωστικιστική του δήλωση, που περιλαμβάνεται στο βιβλίο, πλήγωσε την πρώην σύζυγό του Τζέιν, η οποία απάντησε πως χωρίς την πίστη της στο Θεό, θα της ήταν δύσκολο να βρει τη δύναμη να τον υπηρετεί…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top