Ντάισελμπλουμ: "Τα ποτά και οι γυναίκες έφαγαν τα λεφτά στις ευρωπαϊκές χώρες του Νότου"- ΠΥΡΑ Ευρωβουλευτών

Ο Ολλανδός αρνήθηκε να ανακαλέσει ή να ζητήσει συγγνώμη για την περιβόητη δήλωσή του στη FAZ

ΠΥΡΑ Ευρωβουλευτών κατά Ντάισελμπλουμ για τα "ποτά και τι

Πυρά ευρωβουλευτών δέχθηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς αρνήθηκε να ανακαλέσει ή να ζητήσει συγγνώμη για την περιβόητη δήλωσή του στη FAZ, με την οποία προσβάλλει χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Συγκεκριμένα, είπε ότι «κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, οι χώρες του βορρά είχαν δείξει αλληλεγγύη προς τις χώρες που είχαν επηρεαστεί από την κρίση. Ως σοσιαλδημοκράτης προσδίδω εξαιρετική σημασία στην αλληλεγγύη. (Όμως) υπάρχουν και υποχρεώσεις. Δεν μπορείς να δαπανάς όλα τα χρήματα σε ποτά και σε γυναίκες και μετά να ζητάς βοήθεια».

Για τα σχόλιά του αυτά, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας δέχτηκε τα βέλη των ευρωβουλευτών, που χαρακτήρισαν τα λεγόμενά του «προσβλητικά» και «άξεστα».

O Γκάμπριελ Μάτο, Ισπανός ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δήλωσε ότι τα σχόλια του Ντάισελμπλουμ είναι «απολύτως απαράδεκτα» και συνιστούν «προσβολή» προς τις χώρες του νότου. Υποστήριξε, επίσης, ότι ο πρόεδρος του Eurogroup έχει χάσει την ουδετερότητα που οφείλει να έχει.

Ο Ισπανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Έρνεστ Ούρτασουν, σχολίασε τα σχόλια ως «ατυχή» και, με ειρωνική διάθεση, ρώτησε τον Ντάισελμπλουμ αν «αυτή είναι η πρώτη σας δήλωση ως υποψήφιος για να ανανεώσετε τη θητεία σας ως πρόεδρος του Eurogroup».

Ωστόσο, ο Ολλανδός είπε ότι «δεν θα απολογηθεί» και ότι θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται την άποψη ότι όλα τα κράτη μέλη θα πρέπει να εφαρμόζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες περί χρέους και ελλείμματος, αλλιώς δεν υπάρχει αλληλεγγύη στην Ευρωζώνη. «Μην προσβάλλεστε, δεν πρόκειται για μία χώρα, αλλά για όλες τις χώρες μας. Και η Ολλανδία απέτυχε πριν από κάποια χρόνια να τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Δεν βλέπω σύγκρουση μεταξύ περιοχών της Ευρωζώνης».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top