ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ- Η Τουρκία θέλει να απελάσει ολλανδικές...αγελάδες!

Αιτία η διπλωματική κρίση στις σχέσεις των δυο χωρών

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ-- Η Τουρκία θέλει να απελάσει ολλανδικές αγελ

Μάλλον μας κάνουν πλάκα! Οι τουρκικές αρχές έδιωξαν από τα εδάφη της χώρας τους ολλανδικές…αγελάδες, εξαιτίας της κρίσης στη σχέση Τουρκίας κι Ολλανδίας.

Πίσω από την ιδιαίτερη, αυτή, απέλαση, βρίσκεται ο Σύνδεσμος Παραγωγών Κόκκινου Κρέατος της Τουρκίας. Ο σύνδεσμος έστειλε πίσω στην Ολλανδία 40 βραβευμένες αγελάδες Holstein, για να μην έχει πια καμία σχέση με οτιδήποτε ολλανδικό!

Η όλο και αυξανόμενη διπλωματική κρίση ανάμεσα στις δυο χώρες, που ξεκίνησε όταν η Ολλανδία απαγόρευσε σε Τούρκους πολιτικούς να μιλήσουν στα εδάφη της ενόψει του τουρκικού δημοψηφίσματος, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο! 

"Οι ολλανδικές αγελάδες Holstein είναι πολύ κοινές στη χώρα μας, αλλά αυτή η διαμάχη άρχισε να μας προκαλεί σημαντικά προβλήματα. Στο μέλλον, δεν θέλουμε ζώα από την Ολλανδία", είπε ο επικεφαλής του Συνδέσμου Παραγωγών Κόκκινου Κρέατος, Μπούλεντ Τουνκ, στο AFP. «Η πρώτη ‘φουρνιά’ αγελάδων έχει φορτωθεί ήδη και θα απελαθεί» πρόσθεσε. «Υπάρχουν πολλές άλλες λύσεις, όπως η Ρουμανία και η Βραζιλία. Η Τουρκία είναι τεράστια αγορά και πολλοί πεθαίνουν να τους εντάξουμε σε αυτή».

Η συμβολική απέλαση των 40 αγελάδων, φυσικά, πυροδότησε νέο κύκλο αντιδράσεων, ενώ στο Twitter γίνεται... πάρτυ!

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top