ΕΚΛΟΓΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ στην Ολλανδία-Το STAR στη Χάγη: Οι ανύπαρκτες αφίσες και τα αλεξίσφαιρα

Μεγάλη συμμετοχή περιμένουν οι αναλυτές για να αναδειχτούν συνολικά 150 βουλευτές

Τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις Ολλανδικές εκλογές μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο απεσταλμένος του καναλιού στην Χάγη, Γιώργος Βλαβιανός.

Ο Ολλανδός ηγέτης της ακροδεξιάς Γκέερτ Βίλντερς πήγε στο debate με τον αντίπαλο του, Μαρκ Ρούτε, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Κάποιες εφημερίδες έγραψαν πως μάλλον ο Βίλντερς... ήθελε να προκαλέσει, ενώ κάποιες άλλες τον χαρακτηρίζουν «γραφικό».

«Ο Βίλντερς ενδεχομένως φοβάται σε μια Ολλανδία βεβαία, που ο καθένας μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος. Αστυνομικοί δεν υπάρχουν πουθενά! Η ισλαμοφοβία είναι στο έπακρον από τον ακροδεξιό ηγέτη», είπε ο Γιώργος Βλαβιανός, τονίζοντας ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον φιλελεύθερο πολιτικό Ρούτε, ενώ υπάρχουν και μετρήσεις που δίνουν ισοπαλία, αλλά και μια έρευνα που δείχνει στην πέμπτη θέση τον Βίλντερς.

«Μιλάμε για μια μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Βίλντερς κοιτάζει κυρίως στο νότιο τμήμα της Ολλανδίας, τα πιο φτωχικά μέρη. Ο τελευταίος κατηγορήθηκε από τον Ρούτε για προεκλογική εκστρατεία του καναπέ», συνέχισε ο γνωστός δημοσιογράφος.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις Ολλανδίας–Τουρκίας, ο Γιώργος Βλαβιανός είπε ότι ο Ρούτε προσπαθεί να ρίξει τους τόνους, λέγοντας όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, πως δεν θέλει να πέσει στο επίπεδο του Ερντογάν.

Τι περιμένουμε για την Τετάρτη που θα ανοίξουν οι κάλπες στην Ολλανδία;

«Το ποσοστό συμμετοχής θα είναι μεγαλύτερο από αυτό του 2012. Αναλυτές εκτιμούν ότι πολλά νέα παιδιά θα πάνε να ψηφίσουν για την ανάδειξη των 150 βουλευτών. 76 βουλευτές χρειάζονται για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Θεωρούν ότι μπορούν να μπουν μέσα στη Βουλή και 14 κόμματα. Θα είναι δύσκολο να σχηματιστεί κυβέρνηση, με κάποιους να μιλούν για 4κομματική κυβέρνηση. Ακόμη και να κερδίσει ο Βίλντερς, δεν θα είναι στην κυβέρνηση, καθώς κανένα κόμμα δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί του», τόνισε ο Γιώργος Βλαβιανός.

Για την ιστορία, το debate της Ολλανδίας διήρκησε μόνο μισή ώρα, ενώ στους δρόμους δεν υπήρχαν αφίσες!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top